Данъчни иззеха оборота на голямо крайбрежно заведение в Бургас.

Автор: Няма коментари Сподели:

Дневният оборот на голямо крайбрежно заведение в Бургас бе иззет от проверяващ екип на териториалната структура на Националната агенция за приходите в морския град. Това съобщи Христо Узунов, главен експерт на НАП в Бургас.

“Искаме да променим поведението му и да започне да се издължава”, каза Узунов и обясни, че мярката изземване на пари от каса е приложена поради натрупани големи данъчни задължения и непредприемане на каквито и да е действия за погасяването им. „Подобно поведение не може да остане несанкционирано, още повече, че става дума за работещ търговски обект, който акумулира високи обороти, а не погасява, макар и частично своите задължения. Целта на нашите действия е да коригираме поведението на задълженото лице в посока започване на погасяване”, коментира Христо Узунов.

Става дума за заведението “Фиеста”, което се намира на морския бряг, до Северния плаж. През летния сезон то е препълнено с хора по всяко време заради отличната си локация на метри от морето.

От Националната агенция за приходите в Бургас апелират към фирмите с просрочени задължения към бюджета да търсят активно контакт с Агенцията и да сключват споразумения за разсрочено погасяване. 

По този начин фирмите ще могат едновременно да продължават дейността си, да изплащат заплати и осигуровки на наетите лица, да покриват разходите си и същевременно да намаляват задълженията си.

Повече от 200 фирми в региона вече са се възползвали от тази възможност. Същевременно НАП Бургас извършва непрекъсна мониторинг и на над 500 фирми с натрупани данъчни задължения в особено големи размери.

През целия активен летен туристически сезон ще има засилен денонощен контрол по спазване на данъчното и осигурителното законодателство, допълниха още от приходното ведомство.

                                                               http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5604239

Предишна статия

Това, което виждаме на върха на държавата от години насам, е…

Следваща статия

Дональд Трамп ответил на вопрос RT…

Други интересни