Най-скъпите предмети в света!

Автор: Няма коментари Сподели:

Koeningsegg – $4,8 млн.

Ако разполагате с дебела банкова сметка, то списъкът на невъобразимо скъпите неща, които можете да си позволите е почти безкраен. Обикновените хора се докосват до този лайфстайл само чрез риалити предаванията за звездите. Можете ли например да си представите да похарчите няколко хиляди долара за чифт слънчеви очила?

Някои луксозни предмети не са сами по себе си уникати, а повечето хора ги купуват от магазина за 1 лев. В днешния списък ще ви представим изключително скъпа кола, тоалетна чиния направена от карбонови нишки до бикини за 30 милиона долара!

Определено място тук заслужава Koenigsegg CCRX Trevita. Зашеметяващият автомобил се счита за модерна класика и струва 4,8 милиона долара бройката. Определян е за първата „зелена“ суперкола, заради възможността си да се движи на биоетанол или с други думи на обикновен картофен спирт. Двигателят е с 806 конски сили, а ако колата бъде заредена с биогоривото E85, то конете стават 1018.

Питате се защо обаче колата струва близо 5 милиона долара? Това се дължи на факта, че буквално е покрита с диаманти върху карбоновото тяло. Друг безумен предмет са златните слушалки за телефон. Направени са от 18 каратово злато и ще ви излезат „скромните“ 14 500 долара. Все пак за изработването им са необходими цели 5 седмици и 25 грама от благородния метал. Можете да избирате между обикновено и розово злато.

Скъпи глезотии

Шампанско за $1,8 милиона

Свръхлуксозните предмети обикновено струват парите, които обикновен човек би изкарал за целия си живот. За повечето от нас, бутилка шампанско струва около 15-тина лева. Не така седят нещата за мултимилионерите, които не просто искат приятна глътка, но и в бутилката да има диамант! Етикетът на шампанското Gout de Diamant („Вкус на диамант“) пък е направено от 18-каратово бяло злато. Наздраве!

Нож за $40 000

Ако сте професионален готвач знаете, че ножовете може да са много скъпи. Някои комплекти започват от около 200 долара и достигат до 500. Но не и ножът на Nesmuk – покритото с диаманти острие излиза около 40 000 долара, а металът е т.нар „стомана от Дамаск“.

„Монополи“ за $8 000

За истинските маниаци на играта комплект от кожа, злато и сребро е върхът на удоволствието. Направени са само няколко бройки, една от които може да бъде видяна в магазина Harrods в Лондон. При тази цена се чудим защо в играта не са включени истински пари.

Мартини за $10 000

В цената освен питието се включва и годежен пръстен, покрит с малки диаманти. Уникалната комбинация може да си поръчате в хотел „Algonquin” в центъра на Манхатън, Ню Йорк. Ако си мислите, че никой не си го купува – грешите – средно двама до петима души предлагат така на половинките си.

Пица за $1000

Навярно няма човек, който да не обича пица. За повечето от нас цена от 20-тина лева е предостатъчна за една „италианска вечеря“. Не така стоят нещата обаче, с ресторанта „Nino” в Ню Йорк. Там сервират покрита с черен хайвер и рачешко месо пица за зашеметяващите 1000 долара.

Само за богати хора

Бикини за $30 милиона

Най-скъпите бикини са по дизайн на Сюзън Роузън. Те разбира се са повече предмет на изкуството отколкото дреха. Те са направени от 150 карата диаманти които са свързани помежду си с платина. Според клюките през 2010 година голфърът Тайгър Уудс купува такива незнайно за кого.

Тоалетна седалка – $250

Последното нещо за което обикновените хора биха се сетили да изхарчат сравнително голяма сума пари е за тоалетна седалка. Тази обаче е специална. Направена е от карбонови нишки – да същите, от които се правят и суперколите. Ако искате такава трябва да побързате – ще се продава само до края на годината.

Катарама за $25 000

Катарамата, чиято цел обикновено е да държи колана ви, вече е издигната до съвсем други висини. Швейцарска компания е преценила като добър маркетингов ход да предлага този иначе обикновен предмет изцяло направен от злато. Трябва да се отбележи, че изработката на всеки един отнема 30 часа труд.

Скейтборд – $8000

Не предполагате, че Луи Вюитон би се занимавал с екстремни спортове? Е, грешите. Дизайнерският скейтборд върви със съответната луксозна чанта. Защо струва такава безумна сума пари – предполагаме, че заради факта, че има само 3 броя.

Пълно безумие

Прахосмукачка за $19 000

Когато хората отиват на пазар за прахосмукачка, обикновено ги интерсува колко е лека, мощна и други „скучни технически подробности“. За богатите това явно не е достатъчно – за тях AEG е създал моделът Roomba, който буквално е робот за почистване. Инкрустиран с 3000 кристала „Сваровски“ ще знаете, че къщата ви се чисти със стил.

Снимки: The Richest

http://www.trud.bg

Предишна статия

Стив Джобс/на руски език/ 14

Следваща статия

Градушка с големина на ябълки удари село край Търговище!

Други интересни