ЩЕ БУТАТ НЕЗАКОННИТЕ ПОСТРОЙКИ В ХИСАРЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

    Image title

    Общинската администрациа е изготвила наредба за събаряне на незаконните постройки. На свое заседание съветниците от Общинския съвет ще вземат решение да приемат наредбата, която се отнася за територията на цялата община.  Тя важи за постройките от четвърта до шеста категория на територията на община Хисаря. Тази наредба  няма да засегне  строежи от първа, втора и трета категория. Там думата имат специалистите от Дирекция за национален строителен  контрол.

    Сградите от четвърта до шеста категория са тези, които са вкарани в експлоатация от общината.

    Ще бъдат предупредени  всички, които имат незаконни строежи, в срок от  четиринадесет дни  да  изпълнят решението на Общинския съвет доброволно. Ако стопаните не изпълнят изискванията на наредбата, общината ще използва работници и машини, а ако няма такива машини, ще използва  фирми, които имат нужната техника и персонал, за да ги събори.

   Седмица след предварителната покана, специалисти от общината ще проверят до къде е стигнало доброволното изпълнение за бутане на незаконните постройки. Резултатите  ще се оформят в протокол. Кметът ще определи датата и времето  за събарянето. То трябва да стане  в присъствието на собственика, представители на Райнното управление  на МВР, представител на експлоатационните съоръжения, специалисти от общината.

    Разходите по премахването ще бъдат за сметка на гражданина, който е построил, без да е заявил инвестиционни намерения и без разрешително за строеж. Така гласи Закона за устройство на територията чл. 225, ал. 3.

                                                                                                                                          Тракийски свят

Предишна статия

България задлъжнява с още 1 200 000 000 лева!

Следваща статия

Българин за първи път в книгата на най-влиятелните PR експерти в света!

Други интересни