ПРЕДИЗВИКАНО ОБЯСНЕНИЕ

Автор: Няма коментари Сподели:

    През март 2016 година съветниците от Общинския съвет в Хисаря   са взели решение № 86, което гласи:

„Да се проведе публично обсъждане на идеен проект – обща обемно – градоустройствена архитектурна концепция на Археологически резерват – етап 1 и на инвестиционни проекти във фаза идеен проект на седем обекта в ценралната част на Археологическия резерват – Хисаря – втори етап – община Хисаря”.

   На заседанието са били 17 съветници. 14 от тях са гласували ЗА, един – ПРОТИВ и двама ВЪЗДЪРЖАЛИ се.

   Няма да ви е безинтересно да знаете, че съветникът, който е бил против публичното обсъждане на този проект, е председателят на Общинската организация на ГЕРБ – Бойко Гавраилов. Въздържалите се са също от тази партия – Александър Александров и Стоян Найденов.

   Като имаме предвид, че Бойко Гавраилов има хотел в Археологическия резерват, има къща, а и къщата на майка му е в резервата, а  Стоян Найденов има ресторант,  си обясняваме причината за това гласуване.

   Защо се страхуват тримата съветници от мненията и становищата на граждани и  специалисти?  Няма да обясняваме. Читателите ни са интелигентни.

     Като имаме предвид, че обществената поръчка за проекта е спечелена през 2015 година, се питаме кои са били събрани в тесен кърг за обсъждането и провеждането на обществената поръчка.

    Специалисти тръдят, че е нарушена процедурата по избор на проектански колектив. Многото мнения, поместени в сайта ни, дадоха повод на някои хора от общината и от Общинския съвет да се раздвижат и ще има ново обсъждане в  Общинския съвет. Точно там е мястото, на което ще се види как ще гласуват Гавраилов, Александров и Найденов, които на 22 март 2016 година гласуваха ПРОТИВ и ВЪЗДЪРЖАЛИ  СЕ  за публичното обсъждане.

 Не е без значение за гражданите на Хисаря да се осветли Обединение „Хисар 2014  ДЗЗД.” Кой доведе тази фирма в Хисаря, има ли специалисти от общината, включени в този колектив, вярно ли е , че архитектът е Константин Петков Колев и има трайни интереси към Хисаря?

     Всички отговори на тези въпроси очакваме от Общинския съвет.

                                                                                                             Тракийски свят

Предишна статия

Конят легенда.

Следваща статия

Стив Джобс./на руски език/ 11

Други интересни