За “цензурата”, или защо днес няма радио в Хисаря!

Автор: Няма коментари Сподели:

Анонимен24 Май,                                    вв

2016 | 11:53

 Г-жа Кирилова! 

Кабелно радио няма.Защо?……………………

Да не знаят хората,какво става в Хисаря и как се усвояват европейските пари. Всеки ден бях ме с Вас беше много нтересно.

Всяка сутрин чаках ме с нетърпение предаването Ви. Какво трябва да се направи, да можем пак да Ви чуем=

Анонимен                                       Ирина Кирилова

24 Май, 2016 | 19:59 

 От уважение към човека, който ме пита, ще отговоря, макар че много ме боли, че хората не слушат дори радио София – програма “Хоризонт”. Местно кабелно радио – Хисар има патент от Патентното ведомство в София. 

Направих програмен проект, програмна схема, лого и т. н., които бяха одобрени от Съвета за електронни медии и получих лизенз на името на община Хисаря. 

Тогава кмет беше инж. Пирянков. Той нареди да се плати всичко това, за има всяка сутрин предаване. Всъщност то си имаше предаване от 1986 година. Възстановихме кабелите в трите квартала. Дори хората ни помагаха. 

Но дойде на власт Ганева, Жутев стана секретар, а председател на Общинския съвет – Пено Бойновски. Аз излязох в болнични и тогава радиото беше закрито, а вестник “Славей” спрян. 

Започнаха канализацията. Ганева 33 милиона ли ще гледа, или кабелното радио, което струва на общината няколко хиляди лева на година? Багерите разкъсаха кабелите. Още докато бях в болница, ми взеха ключа на студиото. 

Когато след няколко месеца отидох да си събирам личните вещи, всичко беше претършувано. Не намерих нито лиценза, нито документа от патентното ведомство. Людмила ми каза, че били у нея. 

Трябва да ви кажа, че техникът, който поддържаше радио линиите, работеше и в други общини. Например – в Брезово, където и в най- малкото село има радиоточки. 

Какво да направите? Всичко е в ръцете на управляващите. Има лиценз, има патент, остава да се възстанови линията и да се намери човек, който да седне зад микрофона. 

Не чакайте мен! Четете “Тракийски свят” и вестник “Хисаря днес”! Да, днес има нови технологии – ще кажат някои. Но компютърен специалист ми каза, че предаването може да се върже с интернет. 

Дълго стана обяснението ми. Благодаря за всичката любов, която ми давахте 28 години!

                                                                                                                   Тракийски Свят

Предишна статия

Силен вятър в 17 области на страната!/за 25 май/

Следваща статия

За “цензурата”, или защо няма радио в Хисаря!

Други интересни