В ОТГОВОР НА КОМЕНТАРИ В САЙТА „ТРАКИЙСКИ СВЯТ”

Автор: Няма коментари Сподели:

              

                                                              Ирина Кирилова

      Не съм предполагала, че едно писмо на читател от Миромир, може да предизвика цяла полемика в сайта. Освен проблема, за който разказва читателят, изникнаха и други – все свързани с чистотата и благоустрояването на квартала. Само дето никой не писа, че въпреки канализацията, пак текат води в дерето.

   Обвинението, че писмото на читателя е сложено в сайта тенденциозно, е неоснователно.  Не е имало никакъв умисъл, нито предположение, че  това писмо ще засенчи успеха на Борислава Вълчева, която спечели състезанието за най- добър сервитьор на България. Само за сведение на читателите, ще спомена няколко цифри. В този ден , когато е сложено интервюто с Борислава Вълчева и писмото на жителя на Миромир,„Тракийски свят” е  посетен от 9097 човека от България, от 431 в Съединените американски щати, от 482 от Германия, от 267 в Русия, от 170 в Гърция и ще спра до тук. Иначе трябва да изредя още 58 държави, сред които са Китай, Пакистан, Перу, Мексико, Тайланд, всички бивши  съветски републики и всички страни от Европа, та дори и  Австралия.

    Защо се получиха толкова коментари под проблемното писмо? Защото хората все още не са се отървали от страха да казват  истината в очите. Затова  в сайта те изливат мислите си анонимно, но искрено. Лошото, обаче е, че обвиняват не този, който трябва.

    Да си кажем, че по – лесно е да сипем упреци срещу по – известните в Миромир. А там това е общинският съветник Ива Вълчева. Тя запозна общинските съветници с действията на прословутите кравари. На тази сесия присъстваха председателят на Общинския съвет, кметът, секретарят, още 16 човека, избрани от населението на община Хисаря.

 И какво стана? Какво да направи Ива Вълчева сама? 

     Миромир е неделима част от град Хисаря. Там живеят добри хора, които искат да бъдат информирани, които искат да чуят думата на властта.  Но нека не забравяме, че пари в общината няма. Парите са спрени и ние сами трябва да си помогнем, за да се запази околната среда чиста. Наша работа е да не хвърляме  отпадъците, където не трябва, наша работа е да не газим зелените площи, наша работа е да не паркираме на тротоарите…. Или както пишеше в един коментар на читател, иска се взаимен контрол. Като видиш съседа си да греши, направи му забележка. И тогава хората ще започнат да милеят за квартала.

     Проблеми има не само в Миромир. В Хисаря горят отпадъци, вървят по криви тротоари във Веригово, има нови сметища, счупени контейнери, има нова канализация, под чийто тръби не е сложена подложка от 50 см. пясък – казаха ни очевидци. Но вериговци и моминобанци мълчат. И те имат общински съветници, нека им потърсят отговорност!

     Като се връщам назад във времето, смятам, че всичката злоба на миромирци идва от факта, че те не знаят какво става в Общинския съвет и в общинската администрация, въпреки нашият стремеж да осведомяваме.

      Когато кмет беше инж. Вълко Макавеев, заседанията на Общинския съвет се предаваха директно по местната кабелна телевизия. Тогава хората преценяваха на кой съветник колко му е капацитетът, кой не знае как да се изкаже, кой  защитава само своята партия, кой  е на страната на избирателите си и т.н.            

   Инж. Макавеев  сам посочваше на журналистите къде има проблем, за да се напише за него , или да се заснеме репортаж. Всеки понеделник в 13 часа той викаше представителите на средставата за информация, за да каже какво предстои през седмицата.

     Добре работеше с журналистите и инж. Георги Пирянков. Не отказваше интервю, споделяше за европейските проекти, държеше да се пише за работата на общината.

Сега   трябва миромирци да се организират така, както се организират, когато има събор, да отидат на сесия на Общинския съвет и това, което кажат, да бъде записано в протокола на г-жа Валя Тинтикова. Така след това може да се търси какви действия са предприети.

    Ива Вълчева ще е там. Сигурна съм, че тя ще бъде с вас.

А ние чакаме вашите мнения, радваме се, че ги споделяте, но ви молим да не се обиждате взаимно  в коментарите и да не влизате в леглата на хората.

                                                                                                                Тракийски Свят

Предишна статия

Карлово двустаен апартамент.

Следваща статия

Мелодии от Рая.

Други интересни