Как се печелят по $8 300 000 милиона всеки час?

Автор: Няма коментари Сподели:

След като през 2015 г. шефът на онлайн платформата за търговия Amazon Джеф Безос увеличи повече от два пъти богатството си с цели 31 милиарда долара и стана четвърти сред най-заможните личности в света, през настоящата година той продължава с тази възходяща тенденция.

През последните три месеца той е печелил по 8,2 милиона долара всеки час само за себе си или по грубо 200 милиона долара всеки ден. Неговото забогатяване се дължи основно на рекордното поскъпване на акциите на Amazon.

Най-богатите хора в света са станали по-бедни през 2015 г.

Най-богатите хора в света са станали по-бедни през 2015 г.

А кои спечелиха?

На 9 февруари ценните книжа на интернет гиганта са се търгували за 482 долара всяка. Вчера обаче те скочиха до най-високата единична цена в историята си в размер на 703,07 долара, съобщава Business Insider.

Това е прекрасна новина не само за самата компания, поскъпнала до 332 милиарда долара, но и за всички инвеститори в нея и най-вече за Безос, който е собственик на 17,6% от акциите.

Към днешна дата неговият пакет ценни книжа се изчислява на 58 милиарда долара, а само три месеца по-рано той е струвал с 18 милиарда по-малко – 40 милиарда долара.

През миналата седмица Amazon отчете печалба и приходи, които надминаха очакванията на анализаторите и тласнаха нагоре акциите в часовете на следборсова търговия. Така платформата демонстрира нарастващата пазарна мощ на основния си бизнес с търговия и на новото подразделение за облачни услуги.

Приходите за изминалите три месеца са се увеличили с 28,2 на сто, което отчита най-големият ръст в приходите от 2012 г. насам.

https://money.bg

Предишна статия

СЕКРЕТ МИЛЛИОНЕРА! /на руски език – част 16/

Следваща статия

Днес почитаме паметта на Светите Кирил и Методий!

Други интересни