Танкове и военни в центъра на София!

Автор: Няма коментари Сподели:

Колона от 35 тежки машини премина през центъра на столицата. Снимки Пламен Стоименов

Десетки машини шестваха по жълтите павета на тренировка за Гергьовския парад

Началото ще бъде дадено в 9 ч в петъкэс водосвет на бойните знамена

Колони от войници и бойни машини задръстиха центъра на София. Поводът бе тренировката за днешния парад по случай празника на Българската армия, който традиционно се отбелязва на Гергьовден. Очаква се той да бъде най-грандиозният от 7 години насам.

По време на подготовката десетки гаубици, танкове и зенитно-ракетни комплекси се строиха на жълтите павета малко след залез-слънце в сряда. Тежките машини едва се побраха една зад друга в разстоянието от Софийския университет “Св. Климент Охридски” до Военния клуб. 

Със запалени фарове те шестваха до “Дондуков” 1. 35-те представители на сухопътната техника, някои от които по 40 т, са оборудвани със специални гумени тампони, които да предпазят емблематичните за столицата павета.

Стотици военни пък направиха генерална репетиция за строя по време на парада днес. В стройни формирования те преминаха пред сградата на бившия Царски дворец. 

Последва и тренировка по церемонията за водосвета на бойните знамена, с който ще започне парадът днес в 9 ч пред Паметника на Незнайния воин. Дошлите да наблюдават парада, ще го направят от градинката на Паметника на Българския опълченец, както и от тротоара в частта от ул. “Париж” до ул. “Г. С. Раковски”.

http://www.trud.bg

Предишна статия

Tarkan!

Следваща статия

Арабска и индийска музика!

Други интересни