Демонични акули срещу Блейк Лайвли!

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title


Водният трилър The Shallows излиза през лятото.

Горещата холивудска надежда Блейк Лайвли се очертава като най-вкусния филмов персонаж на нахлуващия летен развлекателен сезон. Разкошната блондинка е в менюто на застрашителна колекция от демонични акули във водния трилър The Shallows. Филмът излиза четири десетилетия след като Спилбърг създаде жанра и инициира явлението “летен блокбастър” със своя opus magnum “Челюсти”. 

Тогава самият режисьор обясни, че опитът му да направи филм на ужасите в евтин, сензационалистки японски стил в крайна сметка се е превърнал в съспенс трилър по Хичкок. Във виртуозното натрупване на напрежението и майсторското структуриране на психологическия конфликт се състоеше магията на “Челюсти”. Нито един филм за акули оттогава дори не се е доближавал до качеството на Спилбърговия шедьовър.

Едва ли The Shallows ще достигне класата на “Челюсти”. Но това не означава, че няма да съдържа достатъчно екранни тръпки, които да оправдаят неговото гледане. Режисьор е Жауме Колет-Сера, а Блейк Лайвли влиза в ролята на сърфистка, която след нападение на акула се оказва в капан на скала, само на стотина метра от плажа. 

Рекламната кампания на филма вече загря интернет пространството с изкушаващи кадри на превъзходната Блейк Лайвли по бански. После дойдоха класическите съспенс и хорър изображения на дебнещите гаргантюански хищни риби.

Няколко трейлъра, вайръл клипа и купища промоционални снимки засилиха глада на жанровите ценители за вкусно лятно филмово предложение.

Жауме Колет-Сера е режисирал досега “Без име”, “Директен полет”, “Среднощно преследване”. В ролите освен Блейк Лайвли са още Оскар Хаенда и Седона Леге. Премиерата на The Shallows е предвидена за 24 юни.

http://www.trud.bg

Предишна статия

Слънцето и ние.

Следваща статия

Сергей Станишев – Човекът Партия!

Други интересни