“Синята зона” в Пловдив поскъпва с 50% от вторник!

Автор: Няма коментари Сподели:

“Синята зона” в Пловдив поскъпва с 50% от първия работен ден след великденските празници – 3 май (вторник), а жителите и гостите на града под тепетата вече ще плащат по 1.50 лв. за час престой в нея вместо по 1 лв., както бе досега.

С цели 60 стотинки пък поскъпва SMS-паркирането и час в “синята зона” на Пловдив, която обхваща 2100 паркоместа, вече ще излиза по 1.80 лв. с ДДС вместо досегашните 1.20 лв.

Промяната вече е видна и от близо 300 нови табели за “синя зона”, които бяха монтирани по улиците в центъра през почивните дни. Тяхното поставяне бе наложително, тъй като освен нова цена има и ново работно време на “синята зона”, за която вече ще се плаща и в съботните дни.

Поскъпването пък бе гласувано още през миналия месец в местния парламент, а целта е пловдивчани да сменят личните си автомобили с обществен транспорт или велосипеди, когато отиват на работа или по други дела в центъра на града.

Кметът Иван Тотев и екипът му планират постепенно да бъде въведена и автоматизация на платеното паркиране и първите три паркомата ще бъдат монтирани на трите най-дълги улици и булеварди на пъпа на Пловдив до няколко седмици.

Цената на един паркомат е 9000 лв. и икономически не е изгодно такива да се поставят на по-къси и малки улици, обясниха от градската управа под тепетата. Предимството на автоматите е, че от тях ще може да се плаща за различна продължителност от време и за по-малко от 1 час – за 15, 30 и 45 минути.

През тази седмица “синята зона” в Пловдив ще работи само 3 дни – на 3, 4 и 5 май, а на 6, 7 и 8 май отново ще е безплатна заради Гергьовден.

http://www.trud.bg

Предишна статия

Мълния подпали блок в Дряново!

Следваща статия

Велика нощ за Лестър – две шампионски титли!

Други интересни