ИНЖ. НЕНКО КОСТОВ Е ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК!

Автор: Няма коментари Сподели:

     Всички слухове, които се разпространяват в Хисаря и в общината, че Ненко Костов не е общински съветник, не са истина. Още нищо не е решено. Защото „Коалиция за Хисар” и ГЕРБ  изпращат жалби до съда, а Костов ги обжалва. Така че окончателно решение няма.

    Всяка сутрин пред къщата на Ненко Кoстов идват поне двама човека, които да му казват за нарушения на закона, за отнети ниви, за преотдадени имоти, за незнайни от тях договори, с които са загубили земите си  –  все методи, с които едни известни в общината хора си служат от години.  

Но както  казва общинският съветник от Националния фронт за спасение на България, не може да върви сам срещу  нарушителите. Нужно е гражданско съзнание, нужно е тези хора да се съберат, да отидат на заседание на Общинския съвет и публично да зададат своите въпроси. Може би някои от общинските съветници ще наведат виновно глава, или ще се изправят и честно ще кажат истината. Важното е фактите да станат известни. А това може да стане като се обърнат към Комисията по земеделиeто и храните, към Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление  в Народното събрание, а ако трябва да напишат и  писмо до Министър – председателя.

    Колкото до Ненко Костов, той заяви пред „Тракийски свят”, че дори да бъде отстранен от Общинския съвет,  е доволен от всичко, което е успял да направи.

  –     Да отвориш очите на хората, да им разкажеш как една фирма иска да построи с европейски пари предприятие, което ще лиши курортния град от чист въздух, да покажеш едно порочно решение на Общинския съвет, взето с подписка, с което с докладна на миналия кмет се дава без търг и без конкурс 900  дка общинска  земеделска земя на кооперация „Агрокомерс 98” за по десет лева на декар, да събереш със Стаменов хората в Момина баня и те да разкажат публично как са установили, че земята им е преотдадена на кооперацията на известни земеделци, да разкажеш смело защо си осъден за закана за убийство, да отговориш със самочувствие на всички опити да  те остранят от Общинския съвет, да не се уплашиш, когато в полицията пристига анонимен сигнал, че си купувал гласове по време на изборите за местна власт, само това стига, за да бъда удовлетворен – казва съветникът. – Аз бръкнах някъде дълбоко в плановете  на тези хора и те никога няма да ми простят.

    Да не забравяме, че с неговата помощ и с помощта на Коста Стаменов хората научиха за проверките във фуражния завод, за това, че Стаменов осъди, тези ,които искаха да бутнат къщата му,  за 355 000 лв., дадени от Ганева на Паничери, без решение на Общинския съвет, за загубите на общината от язовирите и т. н.

    Ненко Костов все още е общински съветник и  на следващата сесия пак ще седи срещу Ганева, Куковски и Гавраилов. И пак ще се опитва да бъде обективен, да подканя тези, които идват пред вратата му,  да не се плашат, а да действат. Вече е видно, че хората, които тормозят Ненко Костов и си играят със съдбата на хората, не са хора с демократично лице. Те използват същите методи, които използваха комунистите след девети септември 1944 година. Но както дойде десети ноември  1989 година, така ще дойде и един божи ден, в който ще си носят отговорност за всичко сторено. Хората не бива да се плашат, а да си търсят правата. Бездействието ще помогне на нарушителите да вдигнат по – високо глави, а от истината по – високо няма.  Един ден тя ще блесне като светкавица и  ще се види  още по – ярко какви са ги вършили  някои хора в тази община.

                                                                                                                                Тракийски свят

Предишна статия

Бойко, кажи си!

Следваща статия

Музика за почивка!

Други интересни