Паспортите, които отварят всички граници по света!

Автор: Няма коментари Сподели:

Германският паспорт е на върха в класацията Passport Index 2016, което го прави най-желаният паспорт в света, даващ възможност да се пътува безвизово до 157 държави.

Първото място Германия дели с Швеция, а Финландия, Италия, Швейцария, Франция, Великобритания и Испания си поделят втора позиция със 156 безвизови дестинации. 

Най-висок рейтинг от страните извън Европа има Южна Корея, класирана на 3-то място, с безвизов резултат от 155, следвана от САЩ (154 страни) и Япония на пето място (153 страни).

Най-висок рейтинг от страните в Европа, в които действа програма за привличане на чуждестранни инвестиции чрез получаване на гражданство са  Малта, класирана на 7-мо място (150),  Кипър на 11-та позиция (146) и България на 14-о място (142). 

Тук страната ни изпреварва Румъния, която е следваща в класацията с възможност за безвизово пътуване до 141 държави.

Това показва новото издание на световната класация, която представя предимствата за притежателите на даден паспорт. Класацията се прави от Arton Capital – глобален лидер в консултантските услуги за придобиване на гражданство чрез инвестиции.

Passport Index позиционира страните въз основа на силата на всеки паспорт, определена по тристепенния метод на Arton Capital, съчетаващ данните за страните с безвизово пътуване, заедно с информацията за страните, които дават „виза при пристигане“ и с позицията на държавата в Индекса за човешко развитие на ООН.

По своята същност, Passport Index служи за разбиране и визуализиране на силата, която дава всеки паспорт на притежателя си чрез идентичност, възможности, мобилност и качество на живот.

Въпреки, че първите десет паспорта в първите три позиции в класацията за 2016 г. са европейски, старият континент продължава да бъде най-трудно достъпен. Според Световната организация по туризъм към ООН, средно 76% от населението на света трябва да има виза преди заминаването за Европа.

https://money.bg

Предишна статия

The Lost World of Tibet!

Следваща статия

Във Венецуела ще работят не пет, а четири дни!

Други интересни