Гори руското Министерство на отбраната!

Автор: Няма коментари Сподели:

По последна информация огнената стихия напълно е локализирана. Преди това обаче се срутиха 1200 кв/м от покрива на сградата, като съществуват опасения за продължаване на срутването.


По-рано руските медии съобщиха за пожар, избухнал
 в сградата на руското военно министерство.

Пожарът е започнал от третия етаж на сградата на улица „Знаменка” в центъра на Москва. Движението по улицата е спряно.

Стихията е обхванала 3500 квадратни метра, съобщава ИТАР-ТАСС. Пожарът е от най-високата пета категория на сложност. Огънят се е разпространил на всичките пет етажа на сградата, а погасяването е усложнено от силния вятър. Последната информация от “Новости” е, че пожарът е обхванал и покрива.

Най-вероятната причина за избухването на пожара е късо съединение в електрическата мрежа.

В потушаването участват 253 души и 72 единици техника, включително 17 подемни механизма. По предварителни данни е пострадал един пожарникар, който е получил топлинен удар. Оказана му е медицинска помощ на място.

Сградата на военното министерство на улица „Знаменка” 19 е от историческо значение, тъй като тя е построена в края на 18 век.

Усилията на пожарникарите в момента са съсредоточени и към спасяване от стихията на мемориалния кабинет на героя на Съветския съюз маршал Георги Жуков.

На мястото освен пожарните екипи са пристигнали началникът на генералния щаб Валерий Герасимов, първият заместник-министър на отбраната Руслан Цаликов и заместник-министърът на извънредните ситуации Александър Чуприян, както първият заместник-кмет на Москва Пьотър Бирюков.

В нощта на 2 срещу 3 април в един от корпусите на сградата също възникна пожар, който обаче беше бързо ликвидиран и не нанесе сериозни поражения.

https://news.bg

Предишна статия

“Парфюмерша” – 4 Серия.

Следваща статия

Relaxing Music to Help you Sleep!

Други интересни