НОВ СЕКРЕТАР НА ОБЩИНА ХИСАРЯ.

Автор: Няма коментари Сподели:

            ПЕТКО ПЕТРОВ – СЕКРЕТАР НА ОБЩИНА ХИСАРЯ

   В понеделник – 4 април, вратата на стаята, на която пише СЕКРЕТАР, ще се отвори и там ще влезе Петко Петров. Пет месеца, след като инж. Пенка Дойкова стана кмет, общината   проведе конкурс на два етапа с трима кандидати за тази длъжност. Дамата отпадна още в първия етап, който беше тест с 40 въпроса. Петко Петров отговори на 40 въпроса, а Димитър Сотиров на 31.  След събеседването комисия с председател Тони Илиева/заместник – кмет/ прецени, че на длъжността СЕКРЕТАР на община Хисаря със заповед на кмета трябва да бъде назначен Петко Петров.

     След информацията за провеждането на конкурса имаше много коментари. Един читател беше писал, че сегашната информация на сайта трябва да има заглавие: „ Държавна сигурност оглави общинската администрация.” Знае се, че  Комисията по досиетата  установи, че Петко Петров е бил секертен служител на тази структура.

     Друг читател пък написа, че четири години в Общинския съвет е стоял един съветник, който също е бил сътрудник на Държавна сигурност и не е счел, че това е неморално.

    Като имаме предвид колко народни представители са сътрудничили на Държавна сигурност, няма защо да имаме толкова големи претенции към Петко Петров. Той има две висши образования – икономика и публична администрация, бил е десет години секретар на община Хисаря, преди това е бил бизнесмен, заместник- председател на Наркооп, директор на хотел „Хисар” и ресторантьор. Опитът му е безспорен и това се потвърждава от служителите на общината. Освен знанията и опита, който има, Петко Петров е възпитан, добър по нрав и знае как да се държи със всеки. Няма нещо, което да му се опре в работата.

    Съмненията на читателите са, че тази длъжност е била обещана на Петко Петров още преди изборите за местна власт на 25 октомври 2015 година. Дали е така, той си знае, но фактът, че спечели конкурса е безспорен.

     В миналния мандат, когато кмет стана  г-жа Ганева,  просто каза на Петров, че не иска да работи с него и той си отиде. На неговото място седна един пенсиониран полицай. Нима той имаше повече знания и опит от Петров?

    Няма съмнение, че Петко Петров ще покаже възможностите си. В края на краищата всеки има право на работа. А той е квалифициран точно за тази длъжност.

                                                                                                            Тракийски свят

Предишна статия

Нагорни Карабах отново военни действия!

Следваща статия

Tesla набра над 115 000 предварителни заявки за новия Model 3.

Други интересни