ШАРАНИ, СДРУЖЕНИЯ, ПЕЧАЛБИ !

Автор: Няма коментари Сподели:

    На последната сесия на Общинския съвет една от точките в дневния ред беше за състоянието на язовирите в община Хисаря. В  докладната, представена на съветниците, беше написана обширна информация за трагичното състояние на всеки един от тях. Но.. там не съществуваше язовир „Алмалъка” в Мътеница и това означава, че той няма нужда от реконструкция. Другата причина е, че този язовир принадлежи на „Водно сдружение  Старосел”, чийто председател е общинският съветник Атанас Куковски.  Хиляди декари земя се напояват от този язовир – това беше твърдението, когато язовир „Алмалъка” трябваше да мине в ръцете на това сдружение.

   Какво става, обаче? От три дни до „Алмалъка” пристигат цистерни, пълни с вода, в която плува риба. И тази риба отива в язовира. Зарибяването е с шарани, които не са малки и това показва, че те ще бъдат отглеждани, за да бъдат продавани. Камионите минават през частен имот, което е напълно незаконно. Никой не е попитал собственика дали могат да минат през  неговата неприкосновена лична собственост.

   От наш източник научихме, че човекът, който служи толкова усърдно на сдружението с председател Атанас Куковски, е Петко Нейчев с двама негови работници.

    Тази схема за заграбването на общински язовири се прилага и в село Старо Железаре. Дали водата от околните язовири ще служи за напояване на хиляди декари земя, не се знае. Това ще покаже бъдещето. Едно е ясно – общината губи стотици хиляди левове от наем и прави услуга на Водното сдружение.

   Това не е всичко.  От източник, който не иска да споменем името му, научихме, че  има апетити и за язовир   в съседна община. Дали съветниците от Общинския съвет на близката община ще позволят язовира в Калояново да не е в активите на общината, ще разберем по- късно.

    Общински съветник  от Хисаря ни информира, че вече има и назначен наблюдател на язовира в Мътеница. Това е  г-н Ташев. Той  сам се е похвалил на въпросния съветник.

    Така нещата стават ясни – Водно сдружение с председател Атанас Куковски постепенно заема водни територии.

      В Програмата за развитие на селските райони  до 2020 година е предвидено възстановяване на хидромелиоративните системи. Подмярка 4.1 е за местата на земеделските стопани. Подмярка 4.3 е за цялостно възстановявание и изграждане на хидромелиоративни системи от мястото на вземане на водата до крайната точка.  Може пък натам  да се е прецелил Атанас Куковски, който наскро  изрева в „Агро вестник  Пловдив”, че повече с нищо няма да се занимава, поради човешката завист.

    Имаше много коментари под статията, която поместихме миналата година със заглавие „Как се краде язовир”. Да, ама тук не става въпрос за един язовир, а няколко, от които общината губи. А печелившият е „Водно сдружение Старосел”.

    Как пък печеливши са все едни и същи хора,  няма да правим заключение.

                                                                                                                     Тракийски свят

Предишна статия

Tesla набра над 115 000 предварителни заявки за новия Model 3.

Следваща статия

Струнный транспорт Юницкого!/на руски език/.

Други интересни