Aрестуваха 14 души за корупция!

Автор: Няма коментари Сподели:

Най-малко 14 души са задържани по подозрения за корупция при специализираната акция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура. 

Това обяви пред БНТ говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя уточни, че акцията на прокурори и агенти на ДАНС е започнала от София и е продължила през цялата нощ във Враца, Видин и Габрово

Продължава и в момента. Проверяват се корупционни практики.

Припомняме, че в рамките на акцията бе арестуван директорът на агенция “Автомобилна администрация” (бившата ДАИ) Цветелин Цветанов.

Масови арести в Автомобилна администрация при акция на ГДБОП и ДАНС

Масови арести в Автомобилна администрация при акция на ГДБОП и ДАНС

Сред арестуваните е и шефът на бившата служба ДАИ, сега Автомобилна администрация, Цветелин Цветанов

Румяна Арнаудова уточни, че се анализират събраните доказателства, за да се прецени какво обвинение да му бъде повдигнато. Това се очаква да стане в рамките на днешния ден.

Повече информация за хода и резултатите от акцията се очаква спецпрокуратурата да предостави в следобедните часове, уточни Румяна Арнаудова.

По неофициална информация арестите са заради изнудване на превозвачески фирми, издаване на незаконни лицензи, издаване на шофьорски книжки срещу подкупи, както и фалшифициране на документи.

Документи, които доказват престъпната дейност на групата, са били намерени при извършените обиски. Ролята на всеки един от задържаните е установена чрез специални разузнавателни средства.

Транспортният министър Ивайло Московски е издал разпореждане за оказване на пълно съдействие на службите. Той също се е заканил да бъдат уволнени всички служители, за които се докаже, че имат вина.

https://news.bg

Предишна статия

ВРАТА ВРЕМЕНИ/на руски език/.

Следваща статия

Продавам апартамент в град Хисаря!

Други интересни