Криминално – политическа приказка “Хунта”!/част 2/.

Автор: Няма коментари Сподели:

 “Ако политическите приказки са написани за зверовете, значи времената  са жестоки.” Станислав Ежи Лец.                                                                                                                                                

 Легитимизацията на властта в Слънчевата страна върви с пълна пара, пълен напред! 

Ти, мой читателю, виждаш, как тази власт работи и какво при нея се нарича закон. Всеки ден с най – жестоко използване на властния ресурс за своите лични егоистични  корпоративни цели.

Законът е кухненски нож, и ти много добре разбираш, че той е кухненски прибор.

С този кухненски нож може да бъде убит човек, и този кухненски прибор се превръща в оръдие за убийство!

  Това може да се случи и със закона. Използвайки закона не по предназначение, властта се превръща в оръдие за насилие. Това е превишаване на пълномощията на властта в чист вид!

 По принцип вече отдавна трябваше да сложим точка на темата закон, от момента на появата на тези нагли очи. Тези, които говорят за законност, меко казано лукавят!           

  Няма го законът. Има корпорация, може да я назовем по различен начин, на латински – корпорация, хунта  се казва по-испански.

Има наглеци, които са се закрепили във властта.  Престъпна групировка – може да се каже. Те са се закрепили във власти и не слизат от там.

Използват я за това. За да останат във властта, използват всички властни ресурси на държавата: Съд, Прокуратура, Следствие, Пропаганда.

Целта оправдава средствата!

Властта днес контролира всички тези структури. С помощта на всички тези инструменти на властта тези „Юнаци” си остват там на „Върха”!

 Николай Гогол е бил абсолютно прав, казвайки, че малко птици ще долетят до средата на Днепър, но Шефът, не не подозирайки за неговото  съществовуване, ме запозна с баналната статистика: ” Слънчевата страназаема първо място в Кооперацията по смъртност на затворниците.”

В затворите на Слънчевата страна е най – високия процент на смъртност в Кооперацията: на 10 000 затворници умират 100 човека, е написано в доклада до Съвета на Кооперацията

Официалните отчети на системите в затворите на 47 държави, влизащи в Съвета на Кооперацията. На второ място е Съседната страна с 68 загинали в затворите, на трето – Империята със 61 загинали. В останалите кооперативни държави – 28 човека на 10 000 затворници.

Създава се впечатление, че затворниците в Слънчевата страна са както затворника от замъка Иф, без шансове да излезат на свобода живи.

                                                                                                               Владимир Захаров

Предишна статия

The Red Queen. Episode 10./на руски език/

Следваща статия

Skiers Wear LED Suits In The Dark!

Други интересни