Охранител на АЕЦ “Тианж” е убит в белгийския град Шарлероа!

Автор: Няма коментари Сподели:

Охранител на АЕЦ “Тианж” е убит в белгийския град Шарлероа, а пропускът му е похитен, съобщава ТАСС, цитирайки белгийския вестник Derniere Heure, който се позовава на източници от местната полиция. 

Припомняме, същото белгийско издание по-рано твърдеше, че точно АЕЦ „Тианж” е била главна цел на терористичната клетка от Брюксел, която удари на летището и в метрото. 

“Сътрудникът на службата за сигурност на АЕЦ е бил убит още в четвъртък вечерта, докато се разхождал с кучето си. 

Това престъпление остана напълно незабелязано от медиите, обаче днес източници в местната полиция потвърдиха, че неговият пропуск, даващ достъп до електроцентралата, е бил похитен“, пише вестникът.

От своя страна местен вестник в Шарлероа съобщава, че в полицейската сводка за убийството на охранителя било посочено, че е „опит за грабеж”.

По-рано, в деня на убийството на охранителя на 24 март, белгийката телевизия RTBF съобщи, че на 11 служители на АЕЦ „Трианж” властите иззели пропуските за достъп до централата.

Преди това пък в. Derniere Heure писа, че основната цел на терористите от Брюксел е била АЕЦ “Тианж”, но задържаният Салах Абдеслам заставил атентаторите да ускорят действията и да извършат терористична атака срещу транспортната инфраструктура.

https://news.bg

Предишна статия

Лестница в небеса (3 серия)/на руски език/.

Следваща статия

Лестница в небеса (2 серия)/на руски език/.

Други интересни