Шведският производител Koenigsegg представи модела Regera!

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title

Шведският производител на луксозни суперавтомобили Koenigsegg представи модела Regera на Автосалон Ню Йорк 2016 в четвъртък.

„Хиперколата” струва 2 милиона долара и това е първото ѝ показване в САЩ. Премиерата е важна, тъй като макар и малката шведска компания никога да не е имала особено голямо присъствие в страната, афишира това футуристично купе като истински „убиец на Bugatti”.

„Можем да достигнем скорост 320 км/ч само за 0,9 км. А това до голяма степен е нечувано. Ако имате писта с толкова дълъг прав участък, можете да достигнете до 320 км/ч доста лесно. Това е постижима скорост, постижима мощ”, заяви основателят на компанията Кристиан фон Кьонигсег по време на представянето на автомобила, предаде Bloombеrg.

Regera, която разполага с 1500+ конски сили, комбинира три електродвигателя с традиционен двигател с вътрешно горене.

Тежащ 1360 кг, построен с въглеродни влакна и напълно автоматични врати, автомобилът все пак е изключително лек.

Image title

„За да запазим лекотата на колата, не искахме да добавяме неща, от които не се нуждаем”, заяви фон Кьонигсег. Или казано с други думи: макар Regera да разполага с Apple Car Play и достъп до интернет, не очаквайте да видите поставка за чаши.

Посочените детайли дават на колата безпроблемно ускоряване до максимална скорост от 399 км/ч за по-малко от 20 секунди. А достигането от нула до 96 км/ч отнема 2,8 секунди.  Тези характеристики не са толкова внушителни като на Bugatti Chiron (463 км/ч максимална скорост), но шефът на Koenigsegg обясни, че разликата е в нюанса.

„Никой друг автомобил не може да достигне по-бързо до 370 км/ч – или за толкова кратко разстояние”, убеден е Кристиан фон Кьонигсег.

Regera излиза на пазара по-късно през годината. Планът на компанията е да създаде 80 броя от модела, половината от които вече са продадени.

Image title

https://money.bg/auto

Предишна статия

Лестница в небеса (1 серия)!/на руски език/

Следваща статия

Красная королева. Серия 7./на руски език/

Други интересни