Съветниците ще заседават !

Автор: Няма коментари Сподели:

    Шестнадесет точки са включени в дневния ред на заседанието на Общинския съвет, което ще се проведе на 22 март 2016 година от 13 часа.

Ако, разбира се, както винаги, не се внесат и допълнители докладни в деня на заседанието.

    По четиринадесет от тях  ще докладва кметът на общината – инж. Пенка Дойкова. За актуализацията на културния календар внася докладна Ива Вълчева – председател на комисията по култура, а за дейността  на  Общинския медицински център докладната е от д-р Иван Главчев.

    Съветниците ще  разискват една стара тема – състоянието на микроязовирите. Какво става с общинския план за развитие на община Хисаря през 2015 година, ще бъде другата тема за разсъждения и изказване.

    Ръководството на общината се опитва да направи три годишна прогноза какви местни данъци ще влезат в касата на общината и какви разходи ще има за местни дейности.

    Това, което предизвика много коментари в сайта „Тракийски свят”, този път ще бъде разисквано публично – въпросът  за спортния комплекс, защото трябва да се реши как ще се стопанисва и управлява.

    Съветниците ще решат кой ще представлява общината в Асоциацията на общинските гори.

    Новото на сесията ще бъде разглеждането на писмото от агенция „Пътна инфраструкура” за пътя от Хисаря до Калояново – надлез и пътна връзка. Да си спомним, че в програмата на инж. Дойкова имаше обещание за надлеза  до Черничево.

    Много по- важно ще бъде времето, когато съветниците  ще трябва да актуализират програмата за стопансване на общинската собственост.

    Кметът внася докладна и за провеждането на международен фестивал на изкуствата – „Виа Траяна”.

    Начална тръжна цена ще бъде определена за три обекта- в Кръстевич, в Беловица и във Веригово.

    Накрая ще се разбере ще дадат ли възможност на стопанин от Красново да изгради селскостопанска сграда за съхранение на растителна продукция и селскостопански машини.

    22 март 2016 година от 13 часа – сесия на Общинския съвет  в залата на общинската администрация – свободна за граждани.

                                                                                                    Тракийски свят

Предишна статия

РАДОСТ ЗА БСП !

Следваща статия

Да посрещнем пролетта и да викнем любовта !

Други интересни