Стани, стани юнак балкански! От сън дълбок се събуди!

Автор: Няма коментари Сподели:

от наглост

“Купувам си земя. Изповядвам сделката пред нотариус, земята е без тежести и без договори. Плащам на калинката и неговата племенница да ми подготвят документи за кандидатстване по млад фермер. Когато съм платил всичко и всичко е готово се оказва, че един от съдружниците на калинката, тези” честните работещи бизнесмени” незнайно как има нотариално заверен договор за 5 години да работи и очертава моята земя. Аз от 5 години купувам земя и не мога да събера 200 декара. Единия собственик бил във Варна, другия в Петрич, трети във Видин, а на калинката фирмата има ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ДА РАБОТИ И ОЧЕРТАВА 45 000 декара. Разбирам, че това без фалшиви договори и помощ от служби, фондове и институции не може да се случи. Хайде господа ПОЛИЦАЙЧЕТА И ПРОКУРОРЧЕТА – работете, или и вие сте на “калинкината” хранилка?!!”


от добро утро

“Тук не става въпрос дали едни хора са предприемчиви, а други не. Става въпрос за това, че описаните по-горе предприемчиви хора са получили немалка част от субсидиите, от един бюджет, който се формира и с част от нашите данъци, благодарение на това че са получили от общината правото да ползват общински земи без търг и без конкурс на смешни цени. Лошото е, че това право е получено благодарение на политическа подкрепа за един кмет. Още по-лошото е че председателя на тази кооперация е общински съветник, подкрепящ този кмет и другото е че такива решения се вземаха на подпис, а не на сесия от една абсолютно безпринципна коалиция. Ей за това иде реч, че с общински земи взети по съмнителен начин, срещу дребни суми, едни хора печелят. Не става въпрос за завист, нито за простотия. След като тази информация е публична е добре и ние да я знаем. Така е решил законодателят. Все пак голяма част от цитираните суми са получени от общински земи. Представя ли си някой, че ако се извърши една истинска проверка дали няма да се стигне до заключение, че общината, предоставяйки за ползване собствените си земеделски земи на ниски цени на фирми и лица, които са ги ползвали за получаване на европейски субсидии, не попада в хипотезата на финансово подпомагане на тези фирми и лица. Хайде, четете, мислете и коментирайте.”


от Оракула от Делфи

“Когато кандидатсваш за субсидии си настъпал веднага някой от тези “честни бизнесмени”, които са се абонирали за субсидии за всички времена. Най наглото, което изживяваме в момента е, че тези хора са готови да излъжат безочливо в Прокуратурата и Полицията, за да вкарат фирмата, която им пречи в несъстоятелност, в някой случай им се помага активно от разследващите органи да лъжат и да я заличат от този свят- това ли наричате да си находчив и предприемач, да си честен бизнесмен, срам и позор, искаме най-строгото наказание за този тип измами, против такива хора и техните деяния ще се търси отговорност и на оня свят…това което правят тези “калинки” няма нищо общо с бизнеса, това е престъпност от най-високо ниво, събудете се прокурори и следователи, така повече на може!”


от До добро утро

“Много правилно разсъждение, така са се оплели в корупция, власт и пари, че плачат за някоя медия да ги изтипоса, иначе за проверка никой няма да им обърне внимание, трябва да се пусне сигнал до някоя телевизия, и тогава да се започне проверка, да се види кой, кой, и къде стои в схемата !!!!!!!!!!!!!!!!!!”

                                                                           Това са коментарите на наши читатели

Предишна статия

Конфискуват имущество за 2 000 000 000 лева от Цветан Василев!

Следваща статия

Нашите читатели се събудиха най – сетне!

Други интересни