МиГ-31БМ

Автор: Няма коментари Сподели:

Руският военен тв канал “Звезда” не спира да популяризира армейската мощ на Русия. Най-новата публикация е с кадри от прехващане на “вражески” разузнавателен самолет с прехващачи-изтребители МиГ-31БМ. На 25 февруари в Министерството на отбраната на Русия съобщи, че учебно-бойните тренировки са преминали в авиабаза Хотилово.На екипажите са отнели по-малко от пет минути, за да вдигнат във въздуха дежурната двойка изтребители-прехващачи. МиГ-31БМ са заставили “вражеския” самолет да извърши принудително кацане.

Невъзможно е самолет МиГ-31БМ да бъде подведен, съобщава сайтът. Бордовата му система включва до 24 въздушни цели, независимо дали става дума за самолет или крилата ракета. Осем от целите могат да се атакуват едновременно.

Основната задача на изтребителя в бой е да открие, достигне и унищожи целта. Самолетът развива колосалната скорост от 3 хиляди километра в час.  Той може да лети на височина от 150 метра и до 20 километра, където е стратосферата. Само четири такива самолета могат напълно да контролират въздушно пространство от 1200 километра. 

Превод: БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news

Предишна статия

„ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ” – СТАНОВИЩЕ.

Следваща статия

Самолет изтребител F-117

Други интересни