ПЪРВИ РАЗКРИТИЯ ЗА СТАРОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНА ХИСАРЯ!

Автор: Няма коментари Сподели:

     От половин година в този сайт пишем, че бившият кмет на община Хисаря – Пенка Ганева е дала на село Паничери 350 000 лева за водопровод. Коментари имаше, а Ганева не се оправда.

   Оказа се, че тези пари не могат да бъдат възстановени по оперативна програма. Открит е договор за тях  със строителна фирма. И така, бившият кмет решава и ги дава.  Просто загърбва факта, че за големи суми от общинския бюджет трябва да има решение на Общинския съвет. 

 Всички опити да се намери такова решение излязоха напразни. Защото просто Ганева не е внесла докладна, която да бъде обсъдена и разгледана от съветниците в миналия мандат. По този начин парите са изхарчени незаконно – считат общински съветници от сегашния Общински съвет.

    Лошото за управлението на инж. Пенка Дойкова е, че парите трябва да бъдат платени на изпълнителите. Затова съветниците на сесията взеха решение да се вземе заем от фонд „Флаг”.

    Инж. Георги Пирянков от Партия на зелените поиска да бъде отбелязано в протокола на сесията, че тази сума е незаконно изразходвана в миналия мандат и не е взето решение на Общинския съвет.

    Защо общинските съветници от мандат 2011 – 2015 не са потърсили отговорност на кмета? Защо, когато са разглеждали отчета на бюджета, когато са актуализирали бюджета, никой не е забелязал, че за 350 000 лева няма тяхно решение? 

Дали така им е било по- удобно за собствените интереси, или ГЕРБ, сините и БСП са си замълчали нарочно? Нищо не може да се каже, защото протокол няма.

    Едва ли ще има решение на новия Общински съвет, с което  поне да се порицае Пенка Ганева. Част от съветниците, обаче, са на мнение, че на бившия кмет – инж. Пенка Ганева трябва да се потърси отговорност, тъй като не може един кмет сам да взема решение да насочва към родното си село повече от четвърт милион лева. Това може да решава само Общинския съвет.

                                                                                                                       Тракийски свят

Предишна статия

Утре ще е облачно, на места ще вали!

Следваща статия

Sesto Elemento!

Други интересни