Audi без шофьор!

Автор: Няма коментари Сподели:

Audi без шофьор вози звезди на кинофестивала в Берлин

“Автономно VIP такси” на базата на Audi A8 L W12 се превърна в голямата атракция на Берлинския международен кинофестивал. Лимузината попадна в центъра на вниманието, след като взе от дома му актьора Даниел Брюл и приятелката му и ги докара право на червения килим на Потсдамския площад, където се провежда церемония по откриването на форума.

Безпилотният автомобил се ориентира с помощта на множество сензори и камери, данните от които се съпоставят с прецизна карта на Берлин. Изкуственият управляващ интелект е програмиран така, че гарантира максимално плавни ускорения и спирания. Даниел Брюл определя пътуването като изключително плавно и меко.

“Вече доказахме, че можем да пуснем автомобил без пилот на пистата и магистралата. Сега се справихме с лекота и с натоварения градски трафик по пътя към Берлинале”, отбелязва инженерът от Audi Щефан Книрш.

През есента на 2014 г. немската компания демонстрира автономна версия на RS7, която стана най-бързият безпилотен автомобил в света, след като разви 240 км/ч на “Хокенхаймринг”. В началото на миналата година пък Audi A7 без шофьор измина напълно самостоятелно 900 км от Силициевата долина до Лас Вегас.

http://fakti.bg/avto

Предишна статия

Политическият ни елит би трябвало да осъзнае…

Следваща статия

Toyota!

Други интересни