Защо милиардери избират да инвестират в Пуерто Рико?

Автор: Няма коментари Сподели:

Милиардерът Джон Полсън е инвестирал огромни суми в Поерто Рико, при това не в какво да е, а в… пясък. Независимо от тежката дългова криза в държавата, бизнесменът има голяма възвръщаемост на вложенията си.

Така той е изхарчил „скромните” 1,5 милиарда долара от личното си богатство за хотели, курорти и офис сгради на острова. По думите на Полсън Пуерто Рико има потенциал, подобен на Маями през 80-те години.

Пуерто Рико затъва още повече, прибягва до „извънредни мерки”

Пуерто Рико затъва още повече, прибягва до „извънредни мерки”

Дълговата криза на острова става все по-дълбока

“През този период в Маями имаше много имоти покрай плажната ивица, много изоставени сгради и свободни терени. Това беше най-доброто време за купуване там”, обяснява супербогаташът, цитиран от CNN Money.

Милиардерът смята, че сега е дошло времето за изгодни инвестиции в Пуерто Рико. Той е оптимист за държавата и смята, че финансовите й проблеми ще бъдат решени скоро.

“Една от причините, за да дойда да живея тук, е, че нещата удариха дъното. При демокрацията е необходимо да се стигне до криза, за да доведе тя до някаква промяна”, казва бизнесменът Майкъл Тенебаум, който се е преместил на острова от Калифорния.

Централноамериканската страна има и още един коз, с който привлича богаташите – тя предлага данъчни облекчения за инвеститорите. Властите в държавата използват изключения в законодателството, като така премахват налозите върху вложенията.

https://money.bg

Предишна статия

Започна епохалната среща между папа Франциск и руския патриарх Кирил!

Следваща статия

Започват масово да проверяват!

Други интересни