Най-добрият всъдеход в света е руски!

Автор: Няма коментари Сподели:


                                                                         https://www.youtube.com

В интернет пространството се появи видео на един чудовищен всъдеход, дело на руската компания Sherp. Бруталната всъдеходна машина е оценена на 3 850 000 рубли – сума, равняваща се приблизително на 43 200 евро. Множество западни издания писаха за уникалното возило, а автомобилният блог Jalopnik го определи като “Най-добрият всъдеход в света”.

Всъдеходът на Sherp е оборудван с иновационни безкамерни гуми със свръхниско налягане, както и с особена система на окачването. Налични са и специални механизми, подпомагащи завиването на огромната машина. Главната особеност на Sherp обаче е т.нар. пневмо-циркулационно окачване, което е собствена разработка на компанията.

При него и четирите гуми са свързани с въздушни канали с променливо сечение, а цялата система е херметически запечатана. Така при наличие на препятствие част от налягането в една от гумите може да бъде разпределено към останалите. Благодарение на цялостната конструкция Sherp може безпроблемно да минава през блата, силно заледени участъци и прегради с височина до 70 сантиметра.

За всъдехода не са проблем паднали дървета, големи скали, кал, дълбок сняг и т.н. Автомобилът се задвижва от 1.5-литров дизелов мотор, дело на японската фирма Kubota, като мощността му е само 44 конски сили. Въртящият момент се предава на колелата през петстепенна механична трансмисия с усилен съединител от фирмата Sachs. Максималната скорост е 45 км/ч, а във вода – 6 км/ч.

Разходът на гориво е изчислен на 3 литра на час. Интересен е и клиренсът на Sherp. Той е 600 мм, а товароносимостта на колата е 1 000 килограма. Самият всъдеход тежи 1 300 килограма. В списъка с оборудване влизат халогенни светлини, специален резервоар за гориво, отверстия с клапи за отвеждане на вода от купето, генератор, автономно отопление, както и два допълнителни 50-литрови резервоара.

http://fakti.bg/avto

Радослав Славчев

Предишна статия

Тракийски съдове и рисуване с вино!

Следваща статия

Българският мед е с най-високо качество!

Други интересни