Откриха застрелян собственика на модна къща в София!

Автор: Няма коментари Сподели:

Кой е Александър Антов© БГНЕС, архив  

Убитият Александър Антов е един от най-известните дизайнери в страната. Неговата модна къща „Агресия” е на пазара от над 25 години.

Компанията е стартирана като фирма „Вотан” през 1989 година от Александър Антов и неговата съпруга Мария. През 1992 фирма „Вотан” е преименувана на Модна къща „Агресия”.

Откриха застрелян собственика на модна къща в София

Модната къща произвежда основно мъжки костюми с две собствени марки – “Еджисто” и “Карло Кадео”. Производствените помещения са разположени на площ от 15 хил. кв.м, а дневният капацитет на производството е над 1100 мъжки и 200 дамски костюма, по-голямата част от които се изнасят за европейските пазари.

След бързото си разрастване в началото на 90-те години фирмата на Александър Антов отваря магазини в София, Бургас, Стара Загора, Русе, Пловдив и Варна. Има бутици също в Берлин и Прага.

Модната къща шие и за световни марки. Едва около 5% от продукцията на фирмата се продава в България. Фирмата дава работа на около 1000 души.

Справка в Търговския регистър сочи, че през миналата година Александър Антов се е оттеглил от повечето си фирми в модния бизнес. Дружествата вече се притежават и управляват от 38-годишния Петко Васков Митов, който е управител и собственик на още множество фирми. 

През юли Антов е станал управител на „Маринели билд” ЕООД, където собственик е дъщеря му Мая. Дружеството стои зад модна къща “Агресия”.

http://dariknews.bg/

Собственикът на модна къща “Агресия” е открит тази нощ прострелян с два куршума в главата в столичния квартал “Бистрица”, съобщи Нова ТВ.

Около 19 ч. в петък вечерта Александър Антов излязъл да разхожда кучето си. Часове по-късно животното се прибрало само. Близките на Антов се обадили в полицията и започнало издирването му.

През нощта Антов е открит прострелян на алея, близо до дома му.

От МВР потвърждават, че мъж на около 60 години е намерен прострелян около полунощ в района на квартал “Бистрица”. Те обаче не посочват самоличността му.

Разследващи все още не са категорични и дали мъжът е убит, или е сложил сам край на живота си.  

При огледите на мястото на инцидента не са намерени нито оръжие, нито гилзи,

научи репортер на БТА от разследващи случая.

Случаят се изяснява от СДВР.

Бизнесът на Александър Антов е от средата на 90-те години. Около името на бизнесмена няма скандали, отбелязва БНР.  

Това е второ показно убийство в София само за седмица. На 7 януари вечерта в столичният квартал „Градина“ беше разстрелян 53-годишният бизнесмен Веселин Стоименов.

http://www.vesti.bg/

Предишна статия

До 14 градуса в неделя!

Следваща статия

Бум на кражби на хотели по морето!

Други интересни