Местна коалиция “Коалиция за Хисаря” против решението на ОИК!

Автор: Няма коментари Сподели:

   Image title

  Днес в Административния  съд  в Пловдив от 13 часа беше гледано административно дело  по описа на Административен съд – Пловдив, ХV състав, инициирано по жалба на Местна коалиция “Коалиция за Хисаря” против решението, с което Общинската избирателна комисия – Хисаря на 21 декември 2015 година реши, че не са на лице предпоставките за прекратяване на пълномощията на общинския съветник Ненко Видолов Костов.

     Делото беше отложено  до следващо  заседание. Причината за отлагането му беше, че приложените от председателя на Общинската избирателна комисия – Хисаря документи не бяха надлежно заверени с печат на ОИК.

Съдията се разпореди общинската  администрация – Хисаря да предостави печата на председателя на Общинската избирателна комисия – Хисаря – Костадин Атанасов , който трябва  най-късно до 17 часа на 11 януари 2016 година  да депозира в съда заверените документи.

    От адвокатите на Ненко Видолов Костов беше изискано по делото да се представят доказателства, че подателят на жалбата – Местна коалиция “Коалиция за  Хисар” е била регистрирана от Общинската избирателна комисия в Хисаря за местни избори за общински съветници, което е предпоставка при установяване на правен интерес от обжалване на решението.

   Бяха поискани доказателства за резултатите от местните избори за общински съветници, проведени на 25 октомври 2015 година,  които биха обосновали правния интерес на Богдана Богданова Краева.

По делото до момента не бяха представени доказателства, от които да е видно, че именно тя е следващият в листата кандидат от Националния фронт за спасение на България.

                                                                                  Тракийски свят

Предишна статия

Крава на магистралата! Пропука се новооткритата магистрала “Марица”!

Следваща статия

Лютви Местан се прости с голямата политика!

Други интересни