Подслушвали незаконно магистрати за КТБ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Политически натиск спрямо мен започна да се отразява на системата и аз напуснах. Това заяви в предаването „Още от деня” по БНТ бившият главен комисар на МВР Светлозар Лазаров. 

Той разкри, че докато е бил главен секретар, в МВР е имало няколко опита за саботиране на разследването по източването на КТБ.”Първият опит беше, когато по времето на Бакалов в МВР е осъществено незаконно подслушване на магистрати, пряко работещи по случая с източването на банката. 

Режисьор е лице, което има връзки с Цветан Василев. Името му впоследствие излезе в дневниците на посетителите на банкера. Той е служител, работещ пряко подчинена структура на Йордан Бакалов. Подслушването е осъществено от структура, подчинена на Бакалов”, заяви Лазаров.

„Беше разпоредена проверка на действията на служителите на МВР по отношение разследването на КТБ. Ръководителят на звеното бе отстранен заради действия на служителите. 

Впоследствие се оказа, че няма нито едно нарушение. По времето на Вучков имаше опит за нова такава проверка на действията на служители, работили по КТБ. 

Тогава обаче документът се озова при мен и аз го предадох, защото господар на разследването е прокуратурата”, подчерта бившият главен секретар.

По думите му причината за съдебната реформата според ДСБ са действията на прокуратурата по случая КТБ. Всичко, което се прави в момента за промените в Конституцията и за съдебната реформа, са свързани с действията на прокуратурата в КТБ. И това не го казвам аз, а ДСБ”, подчерта той.

„Прави се внушение, че всъщност КТБ е „срината” от прокуратурата и МВР. Бяхме окаляни и омаскарени, че започнахме да работим срещу олигарсите и нанесохме най-големия удар на прехода”, каза още Лазаров.

„Лошото е, че забравихме, че Иван Костов имаше преференциална лихва в КТБ, забравихме, че цялото му семейство имаше влогове в банката, че парите на ДСБ са там, че дъщеря му получаваше наеми доста над пазарните, получаваше консултантски всеки месец, обобщи Светлозар Лазаров. 

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Делото „Червей” става по-заплетено след разпита на Атанас Атанасов!

Следваща статия

Йордан Бакалов ще трябва да освободи поста на служба “Военно разузнаване”!

Други интересни