Воден апокалипсис в Северна Англия по Коледа!

Автор: Няма коментари Сподели:

Домакинствата в Северна Англия бяха предупредени да си вземат коледните подаръци и други ценни вещи и да се евакуират, след като бяха получени 149 предупреждения за наводнения. Получени са и 123 сигнала за инциденти, съобщава „Гардиън”.

Под тревога са и югозападната и югоизточната част на Англия и Уелс, където очакват обилно количество дъжд и бури. Някои от предупрежденията – за районите на реките Рибъл и Калдър, се смятат с висока степен на риск.

Червен код за тревога – най-опасният, беше обявен в Ланкашир. Това означава, че там се очакват дъждове, които може да представляват опасност за живота на местните жители. 

Хората са посъветвани да си вземат най-ценните вещи и да се обърнат към властите за евакуация. Въоръжените сили се включиха в извеждането на хора от графство Къмбрия навръх Коледа.

От метеорологичната служба обясниха, че декември е бил най-влажният месец в историята. Над 110 предупреждения за опасност са издадени преди бурята Ева, която профуча през Северна Англия и Уелс в нощта на Коледа и стигна до Южна Шотландия в Деня на подаръците – 26 декември.

Река Кадлър преля и наводни големи участъци в град Митълмройд в Западен Йоркшир. Река Рибъл също излезе от коритото си и наводни село Рибчъстър в графство Ланкашир. И в двете села бяха обявени предупреждения за опасни за населението наводнения.

От службите по бедствия обявиха, че количеството паднал дъжд в региона е безпрецедентно. За ден се изсипала толкова вода, колкото за цял месец. Оттам и реките започват да преливат много бързо.

Предупрежденията за опасност остават в сила за следващите три дни. Очаква се да се повиши нивото на реките Севърн и Оус, които, освен селища, могат да наводнят и пътищата. Приливни вълни очакват и на западния бряг на Англия. 

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Борисов към Давутоглу: Пред Местан и Доган избирам България!

Следваща статия

Сръбската полиция арестува 79 души в анти корупционна операция!

Други интересни