Руснаците избраха Путин за човек на годината!

Автор: Няма коментари Сподели:

Президентът на Русия Владимир Путин беше избран за човек на 2015 г. Това показва проучване на социологическия център “Левада”, съобщи Интерфакс. Следват министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров и министърът на отбраната Сергей Шойгу.

За жена на годината бяха посочени канцлерът на Германия Ангела Меркел и председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко. След тях се нареждат певиците Полина Гагарина и примата на руската естрада Алла Пугачова.

Като най-добър филм на 2015 г. анкетираните определиха “Междузвездни войни: Силата се пробужда”, следван от “Битката за Севастопол”.

При телевизионните предавания на първо място руснаците поставиха “Нека говорят”. Сред предпочитаните са и новините на Първи канал, както и тези на “Россия-1”.

При телевизионните сериали безспорен лидер в класацията е “Тихият Дон”. Новата екранизация на романа на Михаил Шолохов, чиято първа серия бе излъчена на 29 ноември, е най-мащабната премиера на 2015 г. в Русия.

Над сериала е работил режисьорът Сергей Урсуляк. Поредицата събра пред малкия екран 20% от телевизионните зрители, припомня “Вести”. 14-серийната версия на Урсуляк е посветена на 110-ата годишнина от рождението на Шолохов, която бе отбелязана през пролетта на 2015 г.

Анкетата на социологическия център “Левада” е извършена в периода 18-21 декември сред 1600 души от 137 населени пункта в 48 региона на Русия.

В същото време допитване на Фонда “Обществено мнение” показва, че почти половината от руснаците (47%) смятат, че 2015 г. за Русия е била по-зле от 2014-а, но лично за тях 2015-а се оказала нито по-добра, нито по-лоша от предишната.

Само 10% от анкетираните отговорили, че 2015-а е била по-добра за Русия, а 37% смятат, че тя е била същата както и предходната година. Лично за себе си 44% смятат, че отиващата си година е същата, както и предишната. 38% от допитаните са я оценили като лоша, а 14% като добра.

Очакванията за нещо по-добро през 2015-а не се оправдали при 38% от допитаните. При 17% те се оправдали, а 38% не са имали никакви очаквания.

Допитването бе проведено на 13 декември в 53 субекта на Русия и в 104 населени пункта. То обхванало 1500 души.

http://www.24chasa.bg/

Предишна статия

С 1:0 “Ливърпул” спря “Лестър” в Англия (видео)!

Следваща статия

Борисов към Давутоглу: Пред Местан и Доган избирам България!

Други интересни