Ще има ли кавга: Турско консулство е резервирало хотел в Кирково, чакат Чавушоглу утре да застане до Местан!

Автор: Няма коментари Сподели:

22 стаи са резервирани в хотел „Елит” в центъра на Кирково за турските дипломати, които утре ще участват във Възпоменателния митинг пред Тюркян чешма в село Могиляне, съобщава репортер на 24rodopi.com от общинския център. Вчера изключеният от ДПС Лютви Местан заяви, че ще бъде на Тюркян чешма заедно с турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

“Към 19.30 часа в Кирково все още няма движение на високопоставени гости. Дипломатите вероятно ще се появят късно, може би около 23.00 часа. Не е изключено хотел да е резервиран и на друго място в област Кърджали”, предава репортерът 24rodopi.com.
От ръководството на хотела са отказали всякакъв коментар.

Това е семеен хотел, разположен е в центъра на с. Кирково. Предоставя отлични условия за почивка. Разполага с 30 стаи, два апартамента с джакузи, открит басейн. Има и конферентна зала. Ресторантът предлага богата кухня. Капацитет – 60 места на закрито и 80 на открито, посочва турстическият портал на Кърджали tourism.kardzhali.org. 

Никой в ДПС в Кърджали не разполага с достоверна информация за очакваното посещение на турския външен министър. Ръководството на Община Кирково, която организира митинг, също няма информация кой ще присъства на събитието от турска страна.

Според 24rodopi.com през деня в Кирково са пристигнали служители на Генералното консулство в Пловдив и са огледали стаите в хотела, а по-късно поръчали три венеца. 

Появила се е версия, че външният министър да се откаже от частното си посещение заради последните скандали в ДПС и в Могиляне да дойдат само ятакът на Местан – посланикът Сюлейман Гьокче и генералният консул в Пловдив Алпер Акташ. 

С остра декларация срещу посещението на Чавушоглу вече излезе ВМРО. Стана ясно, че и премиерът Борисов е отказал среща с турския първи дипломат, като е изтъкната причината, че сега са светли празници и не е време за политика. 

Всяка година на 26 декември хиляди се събират пред Тюркян чешма, за да почетат паметта на трагично загиналото 17-месечно бебе по време на мирен протест, припомня 24rodopi.com.

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Строителите на съвременна България! Няколко души и техните каузи, които не им позволяват да стоят със скръстени ръце!

Следваща статия

Ексклузивно за войната: Руските ВВС са нанесли почти 200 удара по ДАЕШ на Бъдни вечер (ВИДЕО)!

Други интересни