НА 22 ДЕКЕМВРИ СЪВЕТНИЦИТЕ РЕШИХА!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

                      НА 22 ДЕКЕМВРИ СЪВЕТНИЦИТЕ РЕШИХА

     Община Хисаря няма общ градоустройствен план. Затова всички, които имат намерение в бъдеще да строят нещо, трябваше да подат молба до кмета на общината за промяна на предназначението на земята. 

Image title

Тринадесет фирми и граждани поискаха допускане, проучване и проектиране на Подробни устройствени планове. Съветниците дадоха разрешение  на всички.

    Всички данъци и такси останаха същите, макар, че инж. Дойкова – кмет на община Хисаря обясни, че отново увеличават цената на депото, където се карат боклуците на Хисаря. Промениха само таксата на големите камиони от 70 на 100 лв.

  Image title

Инж. Бойко Гавраилов натякна, че такси плащат само хотелите, но инж. Дойкова каза, че това правят и   хората, които имат къщи  за гости и регистираните частни квартири. Най- много такса е платил хотел „Хисар” – 50 хил. лв.

     Данчо Кощелаков , който присътваше на сесията, показа на съветниците голяма разбивка как и колко трябва да плащат гражданите,  колко плащат по селата и в града.

    Общинският съвет  даде  два язовира в Ново Железаре и в Старо Железаре за използване на водата.

     Съветниците приеха правилник за работата си, в който определиха и своите заплати. Подробности търсете в статията „Проект за заплатите на съветниците”, която написахме преди заседанието. Искането на д-р Мутовски да си намалят заплатите увисна във въздуха.

     Определени бяха и постоянните комисии. Какви са те, четете в информацията за проекта на комисии. Отбелязваме само, че Пенчо Шапков отказа да оглави Икономическата комисия и председател стана инж. Бойко Гавраилов.

     Това, за което имаше толкова коментари под нашите статии – да има ли решения на Общинския съвет, взети с подпис,  се сбъдна. Ще има, дами и господа! 

Image title

Пак ще има решения, взети с подпис от съветниците. Остава да се види в бъдеще дали ще минават само през удобните девет съветници, толкова, колкото се иска, за да мине докладната, или съвестно ще минат през всеки в Общинския съвет. 

Image title

Напомняме само, че с подписка беше взето решението за даване на 900 дка общинска земя без търг и без конкурс на фирма „Агрокомерс 98”. 

Image title

И още – с подписка беше дадена общинска земя за хотела на двама общински съветници. Въпреки, че инж. Вълко Макавеев остро се противопостави, въпреки, че против гласуваха инж. Пирянков, инж. Ненко Костов, председателят на Общинския съвет – Гатьо Султанов, д-р Недевски, с гласовете на съветниците от ГЕРБ, Коалиция за Хисар и БСП се прие да се вземат всякакви решения с подписка.

    Какво още решиха? Създадоха Обществен съвет в помощ на дирекцията по социално подпомагане, дадоха еднократни помощи на социално – слаби граждани, приеха план за работата на Общинския съвет през първата половина на 2016 година.

    Накрая гласуваха за съгласуване на удължения бизнес – план на Водоснабдяване и Канализация ООД –Пловдив за 2014- 2016 година.

                                                                                    Тракийски свят

Предишна статия

Кой поддържа сайта на Община Хисаря? Оракула от Делфи!

Следваща статия

Ето кои фирми ни продават фалшиви кашкавал и сирене!

Други интересни