Доналд Тръмп иска да забрани на мюсюлмани да влизат в САЩ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп призова да се забрани на мюсюлмани да влизат в САЩ. Причината за това е кървавата стрелба в Калифорния, при която загинаха 14 души, съобщава АП.

В изявление от предизборния му щаб се казва, че “цялостната и окончателна” забрана трябва да остане в сила, “докато властите в нашата страна разберат какво става” и какво е мюсюлманското отношение към САЩ. 

В изявлението на щаба на Тръмп са цитирани социологически данни, според които „значителна част от мюсюлманското население в САЩ мрази американците“, а „25% от запитаните са съгласни, че насилието към американци е част от глобалния джихад“. В същото време половината от анкетираните смятат, че американските мюсюлмани трябва да имат право да живеят по законите на шериата.

„Докато успеем да разрешим и разберем този проблем и опасната заплаха, която той представлява, нашата страна не може да става жертва на ужасни атаки на хора, които вярват само в джихад и които нямат здрав разум и уважение към човешкия живот“, посочи Тръмп в изявлението.

На митинг в Южна Каролина няколко часа по-късно, Тръмп повтори обещанието си и предизвика бурни реакции.

Предложението на милиардера идва в отговор на нивото на омраза сред “широки сегменти от мюсюлманското население” спрямо американците.

Критиката от Белия дом и други републиканци не закъсня. 

Коментарите на Тръмп противоречат с ценностите и интересите на Америка и националната сигурност на САЩ, се казва в изявление на Белия дом. 

Републиканецът Джеб Буш, който също е кандидат за президентския пост, каза че бизнесменът от Ню Йорк е “неуравновесен”. 

Съединени Американски Щати

http://fakti.bg/

Предишна статия

Електронно свидетелство за съдимост вече може да се заплаща директно от сайта на МП!

Следваща статия

Днес ще е облачно, но без валежи. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, максималните ще са между 6° и 11°.

Други интересни