В партиите не трябва да има хора, които обслужват лобистки или собствени интереси!

Автор: Няма коментари Сподели:

За НФСБ е важно в редиците на партията да няма хора, които обслужват лобистки или собствени интереси. Това каза пред „Фокус“ лидерът на НФСБ Валери Симеонов, по повод намерението на партията да изключи Полина Карастоянова. 

Той подчерта, че няма намерение да обръща сериозно внимание на Карастоянова, но че отдавна е забелязал, че тя е амбициозен човек. 

Валери Симеонов обясни, че въпреки че самият той е отказал да отиде заедно с премиера на конференцията в Китай, Карастоянова е отишла без негово знание.

Конкретната причина да бъде предложена за изключване Полина Карастоянова от ПГ на ПФ е това, че е подписала промените в Закона за акцизите и данъчните складове, което е проява на лобизъм, категоричен бе Валери Симеонов. 

„В случая става въпрос за една поправка, която обслужва интересите на големите спиртни производители и търговци в България. Причината да вземем решението да свалим доверието си от представителя на НФСБ Полина Карастоянова е, че тя е представила изцяло подготвен внесения и приет законопроект за акцизите и данъчните складове. Той е бил подписан от четирима представители на ВМРО, предварително изготвен е и е внесен в НС преди три седмици в края на работната седмица. Законопроектът не е консултиран нито с председателя на НФСБ в мое лице, нито със зам.-председателите, нито с когото и да било от НФСБ“, каза Валери Симеонов. 

Той коментира, че скритата цел на промените в Закона за акцизите и данъчните складове е ограничаването на собственото производство в домашни условия, в резултат на което да се увеличат продажбите на ракия от търговците в магазините.

http://pik.bg/

Предишна статия

Слънце в събота! Над планините ще бъде слънчево и почти тихо.

Следваща статия

Предлагаме на Вашето внимание непреходен тристаен апартамент!

Други интересни