СРЕЩА НА СЪВЕТНИЦИТЕ!

Автор: Няма коментари Сподели:

                       СРЕЩА НА СЪВЕТНИЦИТЕ

                                                                    Ирина Кирилова

      Вечерна среща се проведе на 3 декември в 18 часа в залата на общинската администрация в Хисаря, където се събраха 17 – те общински съветници, за да обсъдят Правилника за работата на Общинския съвет и взаимодействието му с общинската администрация.  

Това е второто обсъждане, тъй като на първото не бяха уточнени много неща от неговата работа. От заседанието отсъстваше  Пенчо Шапков поради уважителни причини.

    На тази среща дойде и кметът на община Хисаря – инж. Пенка Дойкова. Тя стоя до края на обсъждането, изказа мнения и препоръки. Обсъждането мина кротко и мирно, без пререкания и без повишаване на тон.

     Бяха направени предложения за допълнения и изменения от съветниците : инж. Бойко Гавраилов, инж. Пенка Рахова, инж. Вълко Макавеев,  инж. Георги Пирянков, председателят на Общинския съвет – Гатьо Султанов и други. Всички съветници  решиха, че могат да дадат своите препоръки писмено на електронната поща на председателя на Общинския съвет до 4 декември вечерта. 

Те ще бъдат взети под внимание и ще бъдат допълнени в Правилника за работата на Общинския съвет, когато той се приема.

    Бяха обсъдени и комисиите. За председател на комисията по образование, култура, младежта и спорта бе посочена Ива Вълчева от БСП. 

Стана ясно , че ще има нов председател на Икономическата комисия. Пенчо Шапков категорично е отказал да стане председател.

     Най- важното, което се случи на тази среща, беше предложението на  инж. Вълко Макавеев,  да се спре с порочната практика да се вземат решения на Общинския съвет с подписка. 

Оказа се, че в миналия мандат тридесет решения са взети с подписка. 

В този Общински съвет ще се вземат решения само на заседания на съветниците и изключения ще има, само когато са необходими спешни одобрения  на общински и европейски проекти – предложи инж. Макавеев.    

До това предложение се стигна, след като беше поднесена eдна докладна,  за която не беше взето решение на миналата сесия да се разреши  изработване на ПУП –ПРЗ в стопанския двор на село Черничево. 

Този път съветниците от ГЕРБ и „Коалиция за Хисар” вече се бяха подписали, когато инж. Макавеев с остър тон каза, че това няма да мине.  

Подкрепи го и инж. Пирянков. Така от днес нататък никакво решение на  съветниците няма да се взема на подписка, което означава да се мине през удобните съветници и да се прескочат неудобните. 

 Но когато става дума за спешен общински или европейски проект,  когато съветниците  приемат правилника, ще решат дали това да стане, или за всички докладни, внесени от общината, да има заседание.

Предишна статия

Предлагаме на Вашето внимание непреходен тристаен апартамент!

Следваща статия

Министър Пепи Готиното с държавно BMW за 300 бона! Пир по време на криза…

Други интересни