И ТОЗИ ПЪТ НЕ ПРИЕХА ПРАВИЛНИК ЗА РАБОТАТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ!

Автор: Няма коментари Сподели:

          И ТОЗИ ПЪТ НЕ ПРИЕХА ПРАВИЛНИК ЗА РАБОТАТА

                               НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

                                                          Ирина Кирилова

      Вечерна среща се проведе на 3 декември в 18 часа в залата на общинската администрация в Хисаря, където се събраха 17 – те общински съветници, за да обсъдят Правилника за работата на Общинския съвет и взаимодействието му с общинската администрация.  

Това е второто обсъждане, тъй като на първото не бяха уточнени много неща от неговата работа. От заседанието отсъстваше  Пенчо Шапков, поради уважителни причини.

    На тази среща дойде и кметът на община Хисаря – инж. Пенка Дойкова. Тя стоя до края на обсъждането, изказа мнения и препоръки. Обсъждането мина кротко и мирно, без пререкания и без повишаване на тон.

     И този път правилникът не беше приет. Бяха направени предложения за допълнения и изменения от съветниците : инж. Бойко Гавраилов, инж. Пенка Рахова, инж. Вълко Макавеев,  инж. Георги Пирянков, председателят на Общинския съвет – Гатьо Султанов и други.

Всички съветници  решиха, че могат да дадат своите препоръки писмено на електронната поща на председателя на Общинския съвет до 4 декември вечерта.

Те ще бъдат взети под внимание и ще бъдат допълнени в Правилника за работата на Общинския съвет.

    Бяха обсъдени и комисиите. За председател на комисията по образование, култура, младежта и спорта беше избрана Ива Вълчева от БСП.

Стана ясно, че посоченият за председател на Икономическата комисия Пенчо Шапков категорично е отказал да стане председател.

     Най- важното, което се случи на тази среща, беше решението, предложено от инж. Вълко Макавеев,  да се спре с порочната практика да се вземат решения на Общинския съвет с подписка.

Оказа се, че в миналия мандат тридесет решения са взети с подписка.

В този Общински съвет ще се вземат решения само на заседания на съветниците и изключения ще има, само когато са необходими спешни одобения  на общински и европейски проекти.

    До това предложение се стигна, след като беше поднесена eдна докладна,  за която не беше взето решение на миналата сесия да се разреши  изработване на ПУП –ПРЗ в стопанския двор на село Черничево.

Този път съветниците от ГЕРБ и „Коалиция за Хисар” вече се бяха подписали, когато инж. Макавеев с остър тон каза, че това няма да мине.  Подкрепи го и инж. Пирянков.

Така от днес нататък никакво решение на  съветниците няма да се взема на подписка, което означава да се мине през удобните съветници и да се прескочат неудобните.

Но когато става дума за спешен общински или европейски проект, ще се прави изключение.                                      

Предишна статия

Синята планета Нептун!

Следваща статия

Ролята на лимфната система в човешкото тяло и нейната защитна функция!(на руски език)

Други интересни