100 милиона евро от Цветан Василев за свалянето на Борисов. В заговора – Костов, Христо Иванов, Радан Кънев. Властта трябва да поеме Слави Трифонов. Парите идвали от “Петрол” и “Дунарит”!

Автор: Няма коментари Сподели:

В ход е опит за държавен преврат, финансиран от избягалия банкер Цветан Василев и осъществен от министъра на правосъдието Христо Иванов и лидера на ДСБ Радан Кънев с идейното участие на Иван Костов.

Целта е кабинетът на Борисов да бъде свален, да паднат главите на главния прокурор Сотир Цацаров и градския Христо Динев, да се отиде на избори, които да бъдат спечелени от нова партия на Слави Трифонов, финансирана от съсипателя на КТБ. 

Слави Трифонов трябвало да управлява в коалиция с партията на Татяна Дончева. Обмислял се и сериозен репресивен удар срещу ДПС.

За метежа е приготвен бюджет от 100 милиона евро, които ще бъдат “източени” от заговорниците през “Петрол” и “Дунарит” – фирми, откраднати от активите на фалиралата КТБ. Това научи ексклузивно ПИК от два независими източника.

До момента от “Дунарит” вече били откраднати близо 30 милиона – през румънското подразделение на компанията, контролирано от Цветан Василев.

Информацията бе косвено потвърдена и от източник от специалните служби. В момента спецгрупа оттам се движи по горещата следа и разплита сценария за дестабилизация на държавата.

Всичко стартира с прословутите незаконни записи от “Яневагейт”, в които две подсъдими дами коментират премиера Борисов, главния прокурор Цацаров, висши деятели от ВСС и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Според данни на ПИК записите са осъществени от самата Ченалова в дома й. Заедно с Владимира Янева присъства и неин интимен приятел, адвокат. След тиражирането на записите Ченалова тръгва по телевизионните студиа, за да потвърждава инфото за “опасните връзки” между главния прокурор, премиера и Пеевски.

Ченалова е взела 2 милиона евро от Цветан Василев, за да сътвори инсинуацията, твърдят източниците на ПИК. За целта Гриша Ганчев, лицето на Василев в България, изпраща при нея известната столична адвокатка Д. И. (имената и фактите на срещата се пазят в редакцията и ще бъдат предостави на компетентните органи). Д. И. осъществява контакта и отправя офертата, а после Ченалова лично пътува до Белград. Там по данни на службите Цветан Василев се укривал при известния местен олигарх Мишкович.

Непосредствени изпълнители на метежа са правосъдният министър Христо Иванов, член на “Протестна мрежа”, и лидерът на ДСБ Радан Кънев – човек с хомосексуални зависимости и в тази връзка лесно поддаващ се на манипулации.

Първият им ход е тази седмица, докато премиерът е в Китай, а главният прокурор – в командировка зад граница. Временен премиер е Румяна Бъчварова, близка до прословутия кръг “Капитал” чрез дъщеря си, сестра си и зет си, които работят там.

В подвластния сайт на заговорниците “Медиапул” (собственост на приближената до Иван Костов – Стоянка Георгиева) се пуска фалшификат, че Еврокомисията иска оставката на главния прокурор Цацаров заради незаконните записи. Христо Иванов бърза да легитимира лъжата на заседание на Висшия съдебен съвет. В синхрон с него действа и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

На заседанието на ВСС се настоява за създаване на комисия за “Яневагейт”. Опитват да прокарат и иницииране на дисциплинарка срещу градския прокурор Христо Динев, една от основните им мишени.

Те не подозират, че по същото време от Еврокомисията официално изпращат до Цацаров опровержение на инсинуацията. Не подозират и че уж послушният им президент Плевнелиев ще откаже да създаде специална комисия за записите и по този начин ще посече мераците им.

“Плевнелиев в последния момент ги предава и така сценарият пропада”, коментира източник на ПИК.

Христо Иванов изпада в конфузно положение пред премиера и главния прокурор, тъй като е заявил участието си в метежа чрез легитимацията на фалшификата в “Медиапул”. Безпрецедентно той не се появява на заседанието на Министерския съвет в петък. Предпочита да отиде на партийна сбирка на ДСБ – партия, на която не е член и която официално не го е издигала за министър.

Така Иванов се превръща в официална опозиция на премиера Борисов. Въпросът е докога той ще търпи метежника в правителството си. 

На въпросната сбирка на ДСБ, която се превръща в нещо като планьорка на заговорниците, се взима решение за извънредна пресконференция в понеделник. На нея щяло да се поиска отстраняването на градския прокурор Христо Динев и образуване на прокурорска проверка срещу депутата Делян Пеевски за търговия с влияние. А именно:заради твърдението от записите, че той е общувал с премиера Борисов и главния прокурор Цацаров по темата за Владимира Янева.

“Пеевски е една от вечните мишени на кръга “Цветан Василев – Иван Костов”, тъй като медиите му и самият той не мълчат за техните пъклени сценарии”, поясняват информирани.

След свалянето на градския прокурор голямата цел е Цацаров. После – падане на правителството и служебен кабинет, назначен от Росен Плевнелиев преди да изтече мандатът му. 

“Най-нелепото е, че тези хора имат почти нулево обществено одобрение, Христо Иванов е министърът с най-нисък рейтинг в кабинета, доверието в Радан Кънев пада непрекъснато. Те искат с нулев електорален престиж и само с милионите на Цветан Василев да овладеят държавата”, разкриват източниците на ПИК.

След метежа имало сценарий избягалият банкер Василев да бъде екстрадиран в трета страна. Христо Иванов или Радан Кънев трябвало да заемат поста на Цацаров. 

“ДСБ знае, че няма потенциал да спечели избори, затова залагат на ракетата-носител Слави Трифонов. Референдумът му е тест и подготовка за бъдещата партия”, разкриват нашите източници.

Трифонов се притеснявал само дали ще издържи физически. Иначе го стимулирала отколешната му ненавист към Бойко Борисов, който навремето отказа да му прехвърли 50 процента от партия ГЕРБ.

“Всъщност този сценарий за метеж не е нищо ново за “лаборантите” на Костов – такива, като генерал Атанас Атанасов или Гроздан Караджов. Навремето те пробваха да извършат пуч срещу тогавашния главен прокурор Филчев. Времето се мени, методите и схемите им са същите”, обобщават посветени в заговора.

http://pik.bg/

Предишна статия

Ердоган губи властта си! Освен Путин срещу него се изправиха и турските бизнесмени!

Следваща статия

Возмездие неотвратимо: что будет делать Россия в ответ на воздушную атаку Турции?

Други интересни