България няма да участва във военна операция срещу ИД!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

България няма да участва във военна операция срещу “Ислямска държава”, каза в Благоевград премиерът Бойко Борисов. Според него Европейският съюз и НАТО трябва да преразгледат политиката си в подобни ситуации. 

“Не, винаги съм декларирал, че сме страна, която не воюва и настояваме по дипломатически път да се решат тези проблеми. Защото когато пращаш самолети и ракети, не може да очакваш мир от другата страна. И трябва да си направим и ревизия на нашето поведение, говоря на нашето – като Европейски съюз, като НАТО, като евроатлантически страни, дали винаги външната ни политика е била адекватна. Дали това, което сме правили, е донесло очакваните резултати”, коментира премиерът.

На фона на сериозните пробиви в сигурността на Европа, България показа, че много добре си охранява  границите, каза премиерът, визирайки инцидента с принудителното кацане на самолет на бургаското летище заради сигнал за бомба:

Видяхте един абсолютно фалшив сигнал как бързо се задействаха всички наши служби в Бургас. Защото един пиян поляк си бърборил вътре и се вдигна такава голяма тревога, но това пък беше един вид тренировка, ако има, недай боже, истински сигнал. 

Борисов коментира проверена и достоверна ли е информацията, че при атентатите в Париж са използвани български автомати: Тиражират се много работи. За да се каже, че е български автомат, те трябва да ни пратят автомата тука, за да го изследват нашите експерти. Към този момент такова искане и такава информация нямаме. В последните 15-20 години такъв автомат не е изнасян, това мога да го кажа със сигурност.

На въпрос на “Хоризонт” дали и какъв ангажимент ще има България в евентуална многомащабна операция срещу “Ислямска държава”, премиерът отговори:

Не! Винаги съм декларирал, че сме страна, която не воюва и настояваме по дипломатически път да се решат тези проблеми. Защото когато пращаш самолети и ракети не можеш да очакваш мир от другата страна. Ние трябва да си направим ревизия на нашето поведение, говоря на нашето като ЕС, като НАТО дали винаги външната ни политика е адекватна и дали това, което сме правили, е донесло очакваните резултати.

Благоевград / България

http://fakti.bg/

Предишна статия

Су-35 и Миг-29м2/на английски език/ – анимация.

Следваща статия

Коментари от наши читатели към статията “ЩЕ ИМА ЛИ НОВ СЕКРЕТАР НА ОБЩИНАТА?”

Други интересни