ЩЕ ИМА ЛИ НОВ СЕКРЕТАР НА ОБЩИНАТА?

Автор: Няма коментари Сподели:

                     ЩЕ ИМА ЛИ НОВ СЕКРЕТАР НА ОБЩИНАТА?

     Инж. Пенка Дойкова – кмет на община Хисаря пое работата в ръцете си. Може би защото е била главен инженер и заместник – кмет в общината, всички хора са и ясни с позициите си, с намеренията си и с професионализма си. Помага и факта, че има след дипломни квалификации по стопански бизнес и мениджмънт от Икономическия университет във Варна, втора специализация  – енергийно обследване на сгради от Техническия университет в София и трета – пазарни оценки на недвижими имоти към Камарата на независимите оценители в България.

    Всичко това дава основание да мислим, че тя не би могла да бъде подведена за нищо, което става в общината. Още повече, че заместник- кметът – Тони Илиева идва в община Хисаря от едно престижно място – главен одитор на Южна България. Това пък значи, че финансовото звено ще трябва да оглежда по два и по три пъти всяка сметка и всеки документ.

     За да бъде пълен екипът, трябва да има и секретар на общината, на когото да може да се опре инж. Дойкова в административната работа. И не само да се опре, а секретарят да и бъде верен , да не изнася информация навън. За сега  секретар е Нено Жутев. Всички, които мислиха, че много бързо ще бъде назначен нов секретар, останаха излъгани. Спряганото из града име на Петко Петров, който четири години е бил секратар на община Хисаря, и има две висши образования – Икономика и Публична администрация, вече осемнадесет дни  виси във въздуха.  Как ще бъде освободен държавният служител – Нено Жутев? Как ще бъде назначен Петко Петров, ако наистина инж. Дойкова иска да е точно той? За сега отговор няма. Петров ли е най- подходящият човек? Обещано ли му е предварително това място? Да, така се говори из града. Но нали знаете, че не винаги онова, което се говори,  се случва в действителност.

                                                                                             Тракийски свят

Предишна статия

Подводница “Черната дупка”!/на руски език/

Следваща статия

Сиромашко лято (1973)

Други интересни