Башар Асад: Ердоган подкрепя “Ислямска държава”!

Автор: Няма коментари Сподели:

Турция и президентът Реджеп Тайип Ердоган подкрепят терористите от „Ислямска държава” и „Джебхат ан-Нусра” (клон на „Ал Кайда” в Сирия – бел.ред.). Именно Турция изпраща в Европа милионите мигранти. Това заяви сирийският президент Башар ал Асад, отговаряйки на въпрос дали Анкара води двойна игра в борбата с тероризма. Според него „Западът е сляп за случващото се в Турция”, предаде БГНЕС.

„Именно Турция подкрепя групировките „Джебхат ан-Нусра” и „Ислямска държава. Именно тя изпраща в европейските страни милиони мигранти. Вие би следвало по-внимателно да се опитате да разберете, какво е замислил турският президент Реджеп Ердоган”, каза Асад. Коментирайки кървавата баня в Париж, където на 13 ноември ислямистки терористи избиха 129 невинни граждани от различни националности и раниха стотици, сирийският лидер каза: „Това, което се случи във Франция е просто ужасно. Но Франция не може успешно да води борбата срещу тероризма, ако продължи да бъде съюзник с Катар и Саудитска Арабия”.

Той добави, че Сирия ще разменя разузнавателни данни във Франция, ако Париж промени своята политика в региона. Кървавата гражданска война в Сирия започна неочаквано за повечето експерти в срядата на март 2011 г. Основната причина за разпалването на конфликта стана непримиримата позиция на президента Асад, който отказа да отстъпи пред социалните искания на жителите на град Дераа. Конфликтът постепенно се разрасна и в него се включиха и регионалните държави Катар, Саудитска Арабия и Турция, които нямаха потенциал и капацитет да решат конфликта. Нещо повече те финансираха терористичните ислямистки групировки като местния клон на „Ал Кайда” – „Джебхат ан-Нусра”.

Ислямистките бунтовници се биеха не само срещу силите на Асад, но и срещу светската опозиция.

Копирано от standartnews.com

Предишна статия

И Добрич излиза на протест срещу по-скъпите винетки!

Следваща статия

Писател разгроми Росен Плевнелиев и го призова незабавно да си подаде оставката! Недков: Президентът вече е опасен за България!

Други интересни