ИЗБРАН Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ХИСАРЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title

На 17 ноември 2015 година се проведе второто заседание на Общинския съвет. На първото съветниците се заклеха, но не можаха да изберат председател. 

Image title

Инж. Георги Пирянков – най- възрастният съветник от ПП Партия на зелените откри второто заседание, което се провежда седмица след първото. 

Image title

Д-р Александър Александров от ГЕРБ предложи за председател – инж. Бойко Гавраилов. Той изтъкна, че бил най – достойният да заеме този пост, тъй като има опит, бил е четири години председател на Общинския съвет, познава много хора от сегашното управление и ще помогне за развитието на общината с връзките си в Министерството на регионалното развитие. 

Image title

Пенчо Шапков – съветник от БСП предложи за председател инж. Вълко Макавеев от ПП Партия на зелените. Безспорно инж. Вълко Макавеев, който е бил председател на Общинския съвет и четири години кмет, беше достойна кандидатура. Но…той си даде отвод , стана и предложи за председател Гатьо Султанов от Местна коалиция „Промяна”. 

Image title

БСП поискаха десет минути почивка. 

Image title

След почивката Пенчо Шапков предложи за председател Ива Вълчева – съветник от неговата партия – БСП като човек, който е бил съветник в миналия мандат и познава начина на управление в един Общински съвет. 

Image title

Така зад паравана трябваше да се избира тайно между Бойко Гавраилов, Гатьо Султанов и Ива Вълчева. При първото гласуване председател не беше избран. Наложи се второ гласуване и комисията по преброяването установи, че за Гатьо Султанов са гласували девет съветници, а за Бойко Гавраилов – осем. Предполага се, че съветник от БСП е гласувал за г-н Гавраилов. 

Image title

Днес съветниците на БСП показаха друго лице. Вероятно това се дължи на лидера им Пенчо Шапков, който е устоял на натиска на по – възрастните социалисти, а може би на мъдростта на инж. Рахова, но това, което днес направиха, заслужава поздравления. Те се откъснаха от ретроградното мислене и показаха, че искат да работят за общината. Гласовете им, дадени за Гатьо Султанов, са начин на изразяване на една нова политика в БСП, от която общината може да има само полза. Защото народът е един, независимо за кого е гласувал. 

Image title

Как ще работи новият Общински съвет? Ще бъдат ли приемани всички предложения на кмета на общината – инж. Пенка Дойкова? Припомням, че според инж. Пирянков миналият мандат на управление е бил като в куклен театър. „ 90 % от времето на заседанията в Общинския съвет се отделяше, за да решим как да обслужим определени земеделски и икономически групировки. Те диктуваха на кмета какво и на кой да се даде” – каза по- рано инж. Пирянков. 

Image title

Съветникът от Национален фронт за спасение на България – инж. Ненко Костов заяви още преди заседанието, че ще разкрие всички решения на Общинския съвет, които са гласувани с подписка, и ще поиска от юристите на Областната управа справка колко решения са върнати за преразглеждане обратно в Хисаря. 

 „Ще взема всички проекти, за които са изразходвани милиони, и ще направя проверка дали има съветници в Общинския съвет, които са се облагодетелствали от тези проекти. Ще искам да бъдат проверени всички действия на адвоката на Общинския съвет дали са били правомерни.” – добави инж. Костов. 

Image title

Дали председателят Гатьо Султанов ще подкрепи тези, които искат проверки от миналото, или ще гледа напред, ще разберем по- късно. Важното е, че на 17 ноември , 17 дни след края на изборите, в деня на свети Григорий Чудотворец , най – после беше избран председател. 

Image title

Гатьо Султанов е бил съветник от квотата на БСП, но поради лична конфронтация с бившия лидер на БСП – г-н Бойновски, той напусна тази партия. Местна коалиция „Промяна”, на която той е председател в община Хисаря, е за първи път във властта. 

Image title

Новият председател на Общинския съвет благодари на всички, които са гласували за него, обеща да работи честно и пожела на всички съветници здраве.

Ирина Кирилова

ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Израелски F16 е свалил руският самолет!

Следваща статия

Германия пуска втори адронен колайдер през 2022 г.

Други интересни