Шенген се срина, Европа отсъства, а Франция е сама и получава само съболезнования!

Автор: Няма коментари Сподели:

Ален Жюпе: Шенген се срина, Европа отсъства, а Франция е сама и получава само съболезнования!

Къде е Европа? Европа принадлежи на дежурно отсъстващите! Приемаме съболезнования от британския премиер Дейвид Камерън, от германския канцлер Ангела Меркел от всички европейски премиери и президенти, но ние сме сами на терена! Ние сме самотни в Близкия изток, в Африка. Ние сме напълно сами! Това каза бившият френски външен министър и сегашен кмет на Бордо Ален Жюпе по повод терористичните атаки в Париж на 13-ти този месец, при които загинаха над 130 души, а други 352 бяха ранени.

“Европа трябва да се събуди. Сигурността на Европа днес е поставена на карта. Много се говори за тази огромна миграционна криза, за тези стотици хиляди бежанци. А всичко това е пряко свързано с Близкия изток. Франция не може сама да носи отговорност в тази област”, подчерта Жюпе, който ще участва и в надпреварата за десен кандидат за президент.

“Шенген се срина. Ние не успяхме да му гарантираме необходимите средства за функциониране. Не подсигурихме средствата за да може Фронтекс да контролира външните граници на Шенген. От месеци призовавам за европейски гранични сили”, каза още той. “Няма друго решение освен общо европейското на страните от ЕС. И днес това много ясно се вижда в случая с Белгия. Трябва да действаме заедно. Франция трябва да поеме инициативата в тази област. Въпросът за европейската отбрана много бързо отново трябва да бъде поставен на дневен ред”, каза в заключения Ален Жюпе.

http://pik.bg/

Предишна статия

Лили Иванова.

Следваща статия

ИЗЛОЖБА В ТУРИСТИЧЕСКИЯ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР.

Други интересни