В ХИСАРЯ – БЕЗ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Image titleImage titleImage titleImage title           В ХИСАРЯ – БЕЗ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

  

Image title

9 ноември 2015 година ще бъде дата, останала в историята на местната власт в община Хисаря, тъй като не беше избран председател на Общинския съвет.

     

Image title

Заседанието откри най – възрастният съветник от Партия на зелените – инж. Георги Пирянков. След клетвата започна избор на председател. Предложенията бяха две – за Бойко Гавраилов от ГЕРБ и за Гатьо Султанов от Местна коалиция „Промяна”. 

Image title

Избрана беше комисия по избора и при първото гласуване се оказа, че нито един от кандидатите няма необходимите девет гласа. Бойко Гавраилов събра седем гласа, а Гатьо Султанов – шест.

Наложи се втори избор, при който се получи същият резултат. Това означава, че четирима съветници не са гласували за никой.

   

Image title

В разговорите и признанията след първото гласуване, стана ясно, че тези, които са бойкотирали избора на председател, са съветниците от БСП. 

В антракта, докато се напечатат отново бюлетини, при тях пристигнаха Пено Бойновски и д-р Мутовски. 

Image title

Какъв съвет са им дали за второто гласуване, стана ясно от получения същи резултат.

   Image title

 Никой не може да отрече, че за Бойко Гавраилов са гласували съветниците от ГЕРБ – петима и двама от „Коалиция за Хисар”.

Image title

Шесте гласа за Гатьо Султанов дойдоха от Партия на зелените с трима съветници, двамата от Местна коалиция „Промяна” и един глас от Националния фронт за спасение на България.

      След като стана ясен резултатът и се оказа, че няма избран председател на новия Общински съвет,    инж. Пирянков насрочи ново заседание след една седмица. 

Ако и тогава не бъде избран председател на Общинския съвет, ще има нови избори в община Хисаря само за общински съветници.

                                                                              Ирина Кирилова

Предишна статия

Излезе от печат новия шести брой на вестник „Хисаря днес”.

Следваща статия

Рицар без броня (1966)

Други интересни