Община Хисаря избра за кмет инж. Пенка Дойкова!

Автор: Няма коментари Сподели:

                                               НОВИНИ

   

Image title

 Община Хисаря избра за кмет инж. Пенка Дойкова , издигната от ПП Партия на зелените.  Другата кандидатка – инж. Пенка Ганева, която искаше втори мандат, изгуби изборите с  355 гласа по – малко от Дойкова.

БСП има кметове в три села, ГЕРБ – в две, двама са независими, един е на Местна коалиция „Промяна”, един  е от Местна коалиция „Коалиция за Хисар.”

Днес  Ганева събра във вече бившия си кметски кабинет  цялата администрация, почерпи ги с уиски и бонбони и им благодари за работата през тези четири години. Приближените до нея служители  се разплакаха.

     Предстои конструирането на Общинския съвет. Най- много съветници имат от ГЕРБ – пет. На второ място по брой са съветниците на БСП – четирима. ПП Партия на зелените имат трима съветника, от Местна коалиция „Коалиция за Хисар” имат двама. За първи път в общинския съвет ще има двама съветници от Местна коалиция „Промяна” и  от Националния фронт за спасение на България – един. Тези цифри показват, че нито една партия няма мнозинство от девет гласа.

  В 15 населени места в България няма избрани кметове – съобщи говорителката на Централната избирателна комисия – Камелия Нейкова. ЦИК ще направи предложение в 14 дневен срок до Президента, който пък в 14 дневен срок трябва да издаде указ за провеждането на нови избори. В община Хисаря в   Ново Железаре и при втория тур двамата кандидати имат равни гласове –  по 106. На първия тур имаха по 82 гласа и хората ще гласуват за трети път.

Image title

Предишна статия

Капитан Петко Войвода, 6 серия – Комита – Годежът.

Следваща статия

Кораби – призраци! /на руски език/

Други интересни