Войната пак пламна в Донбас: Украински оръдия обстрелват Спартак и Веселое.

Автор: Няма коментари Сподели:

Украински сили обстрелват с тежко въоръжение селата Спартак и Веселое в Ясиноватски район на самопровъзгласената Донецка народна република, както и близо до летището край Донецк. Това съобщава Донецката новинарска агенция (ДАН), като се позовава на сведения от местни жители. Въоръжените сили на Украйна са открили огън и по северните покрайнини на Донецк, предава от своя страна rusvesna.su.По думи на местни жители, в двете села се чуват „залпове на тежко въоръжение“. „Нас ни обстрелват“, заявява един от източниците. 

Въоръжените сили на Украйна откриха минометен огън по село Жабункиу северно от Донецкау съобщи кметът на Куйбишевския район на столицатана ДНР Иван Приходкоу цитиран от rusvesna.su. “Обстрелът започна в 11.45 часа, данни за пострадали и разрушения засега няма”, каза Приходко. 

По-рано днес щабът на опълчението в Горловка съобщи, че е била отбита атака на киевска пехота, подкрепена от бронетехника.

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Алексей Петров със стряскащи твърдения за терористичния акт: Защо Нова тв и един вестник осигуряват комфорт на истинските извършители? Бившият съветник в ДАНС започва собствено разследване кой продължава да работи срещу него и политически мотивирано ли е покушението.

Следваща статия

Отчаяна контраатака на „Ислямска държава” срещу сирийските правителствени сили!

Други интересни