ОБЩИНА ХИСАРЯ ИМА НОВ КМЕТ!

Автор: Няма коментари Сподели:

                  ОБЩИНА ХИСАРЯ ИМА НОВ КМЕТ

                                                                 Ирина Кирилова

                                 

     Инж. Пенка Дойкова,  издигната от ПП Партия на зелените спечели изборите за местна власт на община Хисаря  на втория тур и стана кмет.

Инж. Дойкова, както писа инж. Макавеев за нея в нашия сайт, се оказа по- предпочитана от бившата кметица. Тя надмина с 355 гласа Пенка Ганева и е новият кмет на общината. От 1400 гласа на първия тур, инж. Дойкова  събра на втория тур – 3105 гласа.

     Тепърва предстои да се правят анализи, да се търсят причините за загубите, но безспорно, сайта „Тракийски свят” и вестник „Хисаря днес” изиграха голяма роля, за да бъдат ориентирани правилно хората. От тях научиха истината за миналото управление.

     Нищо не помогна на останалите партии, загубили първия тур. Макар че председателят на общинската организация на БСП в общината – Пенчо Шапков изрази мнение, че никой няма да подкрепят, хората се оказаха по – умни, отколкото се предполагаше. Редовите членовете на БСП не послушаха своите водачи и най – вече своя бивш председател, известен като вечния губещ избори.

    Не се вслушаха и в призивите на Чавов, който реши да се разграничи от мнението на лидерката на Единна народна  партия – Мария Капон, която направи специално изявление в агенция БГНЕС, че покрепя инж. Пенка Дойкова.

    Честно постъпи председателят на Националния фронт за спасение на България – Коста Стаменов, който освен, че разказа неща, непознати на хората, свързани с нарушения, направи анализ на качествата на двете кандидатки – Ганева и Дойкова, с които изрази подкрепата си към инж. Дойкова. Тази подкрепа беше казана още на следващия ден след първия тур на изборите, когато Коста Стаменов даде интервю за „Тракийски свят”.

    Някои лидери на партии си мълчаха и чакаха какво ще стане. Факт е, че нищо не помогна на ГЕРБ и Реформаторския блок. Всички хвалби отидоха на вятъра.  Нито филми, нито танцьори, нито певици  не можаха да направят така, че Ганева да спечили. Но сега нека ги оставим да потъжат.

Инж. Пенка Ганева се е обадила на инж. Пенка Дойкова, след като разбрала, че губи изборите и признала нейната победа – съобщиха ни от щаба на Партия на зелените.

     Да погледнем какво става в селата!

 Само в Ново Железаре не можаха да си изберат кмет. 

Там Петър Ненов от ГЕРБ и Рангел Китенски от Партия на зелените ще се борят за гласовете на избирателите не по – рано от януари 2016 година.

В Паничери кмет е Неда Топузлийска, издигната от Местна коалиция „Коалиция за Хисар”.

Старосел – Матея Гудев – Местна коалиция „Промяна”

Красново – Цвятко Истилянов – БСП 

Михилци – Божана Пампурова – независима

Старо Железаре – Илия Тонов – БСП

Кръстевич – Румен Айвазов – БСП

Беловица – Илина Костова – независима

Мало Крушево – Недялка Кирева  – ГЕРБ

Черничево – Богдан Иванов – ГЕРБ

     Очаквайте и четете нашия сайт! 

Подготвяме и вестник „Хисаря днес”. Там  ще има подробности, които тепърва ще научаваме. 

Народът се пробуди днес. Дано да вижда по- добре и по- нататък!

     Честито да е инж. Дойкова – новият кмет на община Хисаря!

Забележка:   И в община Калояново ГЕРБ загуби изборите. Спечели ги Георги Георгиев от Реформаторския блок с 3300 гласа, г-н Вангов от Герб събра – 1200 гласа.

Предишна статия

Стартираме седмицата със слънце, живакът ще удари 17°!

Следваща статия

Алексей Петров със стряскащи твърдения за терористичния акт: Защо Нова тв и един вестник осигуряват комфорт на истинските извършители? Бившият съветник в ДАНС започва собствено разследване кой продължава да работи срещу него и политически мотивирано ли е покушението.

Други интересни