КАК ДА ГЛАСУВАМЕ ? НАЧИН НА ГЛАСУВАНЕ ПО ВЪПРОСА ЗА РЕФЕРЕНДУМА!

Автор: Няма коментари Сподели:

                               КАК ДА ГЛАСУВАМЕ ?

      Много често избирателите вместо да гласуват за партия и коалиция, гласуват само за преференциален вот. Това автоматично прави бюлетината им невалидна.

     С отделни бюлетини за общински съветници и за кмет на община ще се гласува на предстоящите местни избори.

При гласуването за общински съветници избирателят първо отбелязва своя вот в квадратчето за избраната партия или коалиция.

След това, ако желае, може да упражни и преференциален вот, като отбележи кръгчето с номера на избрания кандидат.

Примерно кандидатите за общински съветници са подредени така: Иван, Петкан, Драган и т. н. Но вие виждате, че за вас по – достоен е Стоян. Само че той е примерно номер шест. Тогава отбелязвате номер шест и вашият кандидат – съветник се изкачва нагоре и измества по – горните  кандидати.

Освен това вие можете да гласувате за кмет на община, когото харесвате, но можете да гласувате за съветниците от друга партия, ако ги цените повече.

В интегралната бюлетина отбелязвате партията, която е ваша любима, после отбелязвате номера на съветниците, които предпочитате, името на кандидата за кмет и накрая за референдума.

     Необходима е широка разяснителна кампания от партиите, коалициите, инициативните комитети, кандидатите за кметове на общината и на селата, от кандидатите за общински съветници, за да се намали  броя на невалидните бюлетини и съветници да станат най – достойните хора от града и селата на общината, а кмет – най- заслужилият.

         НАЧИН НА ГЛАСУВАНЕ ПО ВЪПРОСА ЗА РЕФЕРЕНДУМА:

Какво означава гласуване с “ДА”:

Вотът с “ДА” означава, че гласуващият подкрепя възможността да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите.

Какво означава гласуване с “НЕ”:

Вотът с “НЕ” означава, че гласуващият не подкрепя възможността да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите.

                                                   Тракийски Свят

Предишна статия

Христо Ботев ни пита!!!

Следваща статия

Студио *РЕЛАКС*, град Хисаря, улица *Шейново* 3

Други интересни