Мутри купуват вота по скандална схема с дрога и пари през “Дунав мост” 2! На сцената излизат Паскал и Истимарото!

Автор: Няма коментари Сподели:

БОМБА в ПИК! ШОК ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ! Мутри купуват вота по скандална схема с дрога и пари през "Дунав мост" 2! На сцената излизат Паскал и Истимарото!

Бизнесмени и мутри купуват изборите в Свиленград и Хасков. Схемата е идентична като тази на Дидо – Дънката във Варна. В известен “реформаторски” хотел в центъра на Хасково, два пъти в седмицата се правят списъци с данни на хората, които са продали гласа си и там става разкешването. Очаква се в Свиленград да бъдат купени над 2500 гласа, а в Хасково над 6000. Сензационното разкритие направи пред ПИК Григор Здравков, председател на легия “Антимафия”.

Борецът срещу корупцията описа и главните действащи лица в схемата.

Паскал и Истимарото, заедно с всеизвестните бизнесмени Паришеви са основни участници в престъпните действия. Паскал и Истимарото се занимава с страфик на наркотици и хора през зелена граница и с парите от наркотици пазаруват гласовете в Хасково и Свиленград, под шапката на реформаторите и комунистите. Закрилят ги още небезизвестните свиленградски собтвеници на казина и хотели-  Паришеви.  За близките отношения между кмета и бизнесмените свидетелства облагородената инфраструктура само в районите, които те обитават, а именно кв. Гербран, където имат куща и централната част с техните казина. Паскал и Истимарото пък плащат най-много за купен глас – като цената вече е 100 лв”, подчерта Здравков пред ПИК.

Taĸa нapeчeният Πacĸaл или Hиĸoлaй Hиĸoлoв e poдoм oт Xacĸoвo и е на възраст около 50 години.

“Cпopeд cпpaвĸaтa, c ĸoятo paзпoлaгaмe, тoвa e мнoгo извecтнa фигypa в peгиoнa, ĸoятo ce зaнимaвa, ĸaтo ce зaпoчнe c ĸoнтpaбaндa нa цигapи и ce cтигнe дo ĸoнтpaбaндa нa нapĸoтици. Heгoв opтaĸ e Илиaн Cтeфaнoв – Иcтимapoтo. Под шапката на Паскал са най-големите нелегални депа в района на Свиленград и Хасково за имигранти, които преминават през София за Видин към Европа. Цената, която искат ортаците на Паскал за целия превоз от Свиленград до Белград е около 2000 евро на бежанец. Каналът за 24 часа превозва над 200 човека, които през местностите във Видин и Годеч се разтоварват в Белград”, твърди Здравков.

Според него в района на Хасково под шапката на Истимарото в момента функционира най-голямата печатница за фалшиви паспорти и лични карти за по-платежоспособните имигранти и бежанци. Обикновено това са афганистански и сирийски бизнесмени, бивши военни и скрити клетки на Ислямската държава.

“Използват се крадени международни паспорти на български граждани като цената на един паспорт достига до 4000 евро. За предпочитане е личните карти да са на хора от ромски произход поради сходните външни белези. Крайна точка на канала на Паскал е Германия и Холандия. Според наши евроатлантически партньори с част от тези пари се купват изборите в Хасково и Свиленград, което вече е сериозна заплаха за националната ни сигурност. Хората, които не могат да си платят за трафика до Сърбия, Холандия и Германия плащат част от цената като мулета на хероин в леки автомобили през Дунав мост 2”, разкрива Здравков.

Той е категоричен: “Паскал чрез Истимарото в продължение на години е близък с кметските управи в Хасково и Свиленград и негови подставени фирми са подизпълнители на държавни поръчки. Големите парични потоци, които идват от наркотици, проституция и трафик на хората се препират през казината в града и по този начин излизат “като инвестиция” за купуване на гласове за местните избори”.

http://pik.bg/

Предишна статия

ЛИЛИ ИВАНОВА: ЗАЛА ОЛИМПИЯ – ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ (HD)

Следваща статия

Словакия разцепи НАТО с подкрепа за Путин в Сирия.

Други интересни