ВМРО със сигнал до ЦИК Движението иска проверка и обяснение от отговорните лица защо изборните бюлетини се съхраняват в склад на частна фирма!

Автор: Няма коментари Сподели:

ВМРО изпраща сигнал до Централната избирателна комисия (ЦИК) заради изборните бюлетини в Стара Загора, които са били оставени на склад – частен имот, в който имало рекламни материали на една политическа сила, заявиха чрез съобщение изпратено до медиите от движението.

Ето и пълният му текст:

„В Стара Загора бюлетините за изборите за кметове и общински съветници са оставени на склад – частен имот, в който има рекламни материали на една политическа сила (ГЕРБ), а не както е било предвидено – в помещение, стопанисвано от общината.

По този повод ВМРО изпраща сигнал до Централната избирателна комисия, Общинската избирателна комисия в Стара Загора и до полицията във връзка с нарушение на правилата за изборите.

Кандидатът на ВМРО за кмет на Стара Загора Антон Андонов коментира, че явно става дума готвени манипулации с изборните книжа, както се случи преди парламентарните избори през 2013 г. – т.нар. афера „Костинброд“.

В жалбата се казва, че е под съмнение безпристрастната подготовка на изборите на територията на община Стара Загора. От ВМРО в Стара Загора смятат, че съществува възможност за опорочаване на вота на избирателите и манипулиране на изборния процес.

ВМРО иска проверка и обяснение от отговорните лица защо изборните бюлетини се съхраняват в склад на частна фирма.”

http://fakti.bg/

Предишна статия

Русия нанесе нови поражения на Ислямска държава Унищожени са редица обекти на Ислямска държава.

Следваща статия

НАЦИОНАЛНИЯТ ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ – ОБЩИНА ХИСАРЯ

Други интересни